Omlós fokhagymás csirkemell görög salátával: laktató, mégis könnyű nyári ebéd
A görög saláta méltó kísérője az omlós, fokhagymás pácban érlelt csirkemellnek.

gorog salis csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A görög saláta olyasmi, mint a lecsó: ahány szakács, annyiféle változat elérhető belőle. Önmagában is nagyon finom, de ha főétkezésként fogyasztod, érdemes valamilyen ízletes, sovány hússal - például joghurtos, fokhagymás pácban érlelt csirkemellel - kiegészítened, így laktató, mégis alakbarát ételt tehetsz az asztalra.

Fokhagymás csirkemell görög salátával receptje

Hozzávalók:

A csirkéhez

  • 1 filézett csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 dl natúr joghurt
  • bors
  • olaj a sütéshez

A görög salátához

  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg feta
  • 20 db olívabogyó
  • 2 levél endívia saláta
  • 2 kaliforniai paprika (lehetőleg különböző színűek)
  • 1 lila hagyma
  • 0.5 kígyóuborka

Az öntethez

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál aprított friss kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először a csirkemellet készítsd elő: a húst vágd nagyobb szeletekre, szórd meg sóval és borssal. A joghurtot keverd össze az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával, öntsd a hússzeletekre, és hűtőben pihentesd legalább egy órát.

Közben állítsd össze a salátát: a zöldségeket tetszés szerint aprítsd fel, a fetát vágd kockákra, és tedd őket egy salátástálba. Egy kisebb tálban keverd össze az öntet hozzávalóit, és keverd a salátához. Tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízei. A pácolódási idő leteltével a csirkét tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon süsd pirosra, és papírtörlőre szedve itasd fel róla a zsiradékot.

Ha még tartalmasabb ebédre vágysz, tálalj hozzá zöldséges rizst.

Ezt is szeretjük