Fokhagymás pácban érlelt omlós csirkecsíkok: serpenyőben vagy grillen is elkészítheted
Az egyszerű, gyorsan összedobható fokhagymás páctól a semleges csirkemell finomabb és omlósabb is lesz.

fokhagymas-csirekecsikok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fokhagymás pác nem véletlenül kedvelt, csodás ízt és illatot kapnak tőle a húsok, ráadásul otthoni hozzávalókból is gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A csirkemellet is feldobja, és ezért már a grillsütőt is érdemes elővenni, de serpenyőben is megsütheted. Az édesburgonya remek köret hozzá. 

Fokhagymás csirkecsíkok

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 dl olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet, és vágd körülbelül egyforma nagyságú csíkokra. A páchoz keverd össze az olajat, a zúzott fokhagymát, a borsot, a mustárt, a köményt, és kend be vele a húst. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára.  

Sütés előtt a csirkecsíkokat sózd be. A grillrácsot olajozd meg, így nem ragad rá a hús. Amikor forró, tedd rá a lecsöpögtetett csirkemelleket, és forgatva süsd meg 10 perc alatt. A forgatáshoz ne villát használj, inkább csipeszt. Ha nincs kéznél a grillsütő, hevíts olajat egy serpenyőben, és süsd a csirkecsíkokat szép pirosra. 
Ha nem szeretnéd, hogy a csirke kiszáradjon grillezés során, ne legyen se gumis, se rágós, se kemény, vess be néhány trükköt! 

Ezt is szeretjük