Fokhagymás, bundás csirkefalatok: a corn flakestől lesz még ropogósabb
Kell egy kis változatosság, ropogós, ízes bundát kap a csirkemell! Így is imádni fogja az egész család.


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Ezzel az egyszerű módszerrel talán a legropogósabb bundájú rántott húst teheted az asztalra. A fokhagymás, joghurtos pácnak köszönhetően a csirkemell belül szaftos és omlós lesz, főleg, ha tudod pihentetni a húst a hűtőben. Érdemes kisebb darabokra vágni a csirkemellet, hogy könnyebben, gyorsabban átsüljön.
Fokhagymás, corn flakeses csirkefalatok
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 15 dkg corn flakes
- 2 dl joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kukoricapehelyet rakd egy késes konyhai robotgépbe, vagy tedd egy zacskóba, és sodrófával törd kis morzsává. A csirkemelleket mosd meg, vágd kisebb szeletekre, szárítsd meg papírtörlővel, és sózd, borsozd ízlés szerint. A joghurtot öntsd egy tálba, keverd össze a zúzott fokhagymával, majd forgasd bele a hússzeleteket, és tedd a hűtőbe egy órára.
Pihentetést követően hempergesd meg a csirkemelleket a kukoricapehelyben. Győződj meg arról, hogy mindenhova kerüljön, és a kezeddel kicsit nyomkodd is rá a bundát. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne szép pirosra a hús mindkét oldalát. Szedd konyhai papírtörlőre, és csepegtesd le.
Még több recept