Egészben sült, fokhagymás, citromos csirke: mit csinálj, hogy ne száradjon ki?

Az egészben sült csirkének már a látványa és az illata meghozza mindenki étvágyát. Könnyű, laktató, és elkészíteni sem bonyolult.

Fokhagymás, citromos csirke
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan nem szeretik egészben sütni a csirkét, mert attól tartanak, hogy így kiszárad, és kevésbé lesz élvezhető. Néhány trükkel azonban finomabbat készíthetsz, mint eddig bármikor. Az egyik titok, hogy feltétlenül töröld szárazra a húst, mielőtt befűszerezed. A másik, hogy locsolgasd száraz fehérborral vagy húslevessel. A fűszerezésen is sok múlik! Fantasztikus, ahogy a fokhagyma, a rozmaring, a kakukkfű és a citrom együtt átjárják a csirkét. 

Fokhagymás, citromos csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db egész csirke
  • 1 fej fokhagyma
  • 1.5 dl fehérbor száraz
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 teáskanál
  • 1 teáskanál kakukkfű aprított
  • 1 teáskanál rozmaring aprított
  • 1 kávéskanál bors
  • 2 db citrom
  • 1 db vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat öntsd egy kisebb tálba, add hozzá az aprított kakukkfüvet, a rozmaringot, a borsot, majd mehet hozzá egy citrom reszelt héja, három teáskanál só és két gerezd préselt fokhagyma. A csirkét mosd meg, papírtörlővel jól itasd le róla a nedvességet, és tedd egy tűzálló tálba vagy tepsibe. A citromokat vágd karikákra, a maradék fokhagymagerezdekkel és a vöröshagymával együtt tedd a sütőbe. A hús mindkét oldalát dörzsöld be a fokhagymás keverékkel, nyúlj be óvatosan a bőre alá is. Locsold meg fehérborral, és told a forró sütőbe.

Egy átlagos csirke körülbelül másfél óra alatt puhul meg. Közben folyamatosan locsolgasd a saját levével, a maradék borral, és forgasd át többször. Amikor könnyen belemegy a mellébe egy hegyes kés vagy hústű, a combból pedig tiszta lé folyik ki, biztosan átsült. Ha szükséges, magasabb hőfokon piríthatod még.   

Nincs annyi időd, hogy megvárd, amíg egy egész csirke átsül? Használd csak a mellét, és öntsd le kapros, tejszínes szósszal

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük