Vírusűző fokhagymakrémleves
A fokhagymakrémleves egyszerű, ízletes és nagyon egészséges.
A fokhagyma vírusölő és immunerősítő hatása közismert. Éppen ezért fontos, hogy a hideg időben, amikor egyre többen küzdenek megfázással, náthával, minél többször fogyaszd, például fokhagymakrémleves formájában.
Fokhagymakrémleves recept
Hozzávalók 4 személyre
- 7 dl víz
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 1 leveskocka
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A fokhagymát pucold meg, zúzd össze, és olívaolajon, alacsony lángon pirítsd meg. Szórd rá a lisztet, folyamatosan kevergesd, majd amikor egy kicsit megbarnul, öntsd fel 7 deci vízzel. Morzsold bele a leveskockát, add hozzá a tejszínt, és forrald öt percig.
Botmixerrel óvatosan turmixold össze, majd főzd tovább még nyolc-tíz percig. Végül ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockával, baconnel kínáld, a legfinomabb azonban, ha cipóban tálalod a gőzölgő levest. Még egy kis snidlinggel is díszítheted.
