Flamand sertéskaraj sörrel és mustárral sütve: egy titkos hozzávalótól annyira finom
A flamand sertéskaraj a sörön és a mustáron kívül még egy különleges hozzávalónak köszönheti utánozhatatlan ízét.
A vajpuha, szaftos flamand sertéskaraj egy kis kocka étcsokinak köszönheti semmivel sem összehasonlítható ízét. Kihagyhatatlan belőle ezenkívül a barna sör és a jó minőségű magos mustár is. A mártás a végén a vajtól lesz fényes.
Flamand sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg sertéskaraj
- 10 dkg császárszalonna
- 4 dkg hideg vaj
- 2 dl barna sör
- 2 babérlevél
- 2 evőkanál magos mustár
- 1 hagyma
- 1 kocka étcsoki
- só
- bors
- 1 evőkanál étkezési keményítő (elhagyható)
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
A karajt szeleteld fel, klopfold ki, sózd, borsozd, és kevés olajon oldalanként egy-két perc alatt olajon süss rá kérget. Ha kész, szedd ki és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús pirult, süsd ropogósra, majd szedd ki ezt is, és a visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a felcikkezett hagymát. Ha szükséges, egy kevés olajat önthetsz még alá. Amikor már puha, tedd vissza a serpenyőbe a szalonnát, öntsd fel sörrel, tedd bele a babérlevelet és az elősütött hússzeleteket. Kis lángon, lefedve másfél óra alatt párold a húst puhára. Közben időnként ellenőrizd, és az elfőtt levet pótold vízzel, hogy mindig legyen elegendő szaftja. A végén keverd hozzá a mustárt és az étcsokit. Ha megkóstolva szükségesnek érzed, egy kevés cukrot is adhatsz hozzá. Ha a szaft túl híg lenne, egy evőkanál étkezési keményítőt keverj el vízzel, és azzal sűrítsd be. Amikor elérte a kívánt ízt és állagot, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a hideg vajat is.
A leveles tésztába töltött marharagu is úgy az igazi, ha sörös szaftban készül.
Sűrű, sörös marharagu ropogós leveles tésztával sütve - Nagyon tartalmas a húsos pite
Ennél finomabb, mélyebb és összetettebb ízvilágú fogást keresve sem találsz, a tartalmas ragu leveles tésztával sütve lesz az igazi.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció