A tökéletes finomfőzelék receptje
Ezt még a gyerekek is megeszik
Ha eddig meg sem akartad kóstolni a finomfőzeléket, most megváltozik a véleményed.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A finomfőzeléket mirelit zöldségekből is elkészítheted. Ha szereted a krémesebb állagot, adj hozzá tejszínt. Sült hússal, virslivel és tojással is nagyon finom. Ráadásul gyorsan végzel vele.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dl tej
  • 5 szál petrezselyem
  • 3 sárgarépa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 karalábé
  • 1 krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • cukor
  • ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, majd a krumplit, a répát és a karalábét kockázd fel. Tedd őket egy lábosba a hagymával együtt, önts rájuk annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Sózd meg, és közepes lángon 10-15 percig főzd. Ha a zöldségek félig megpuhultak, mehet hozzá a borsó is. Főzd újabb tíz percig.

Ha minden puha, hagyj egy deci vizet a zöldségeken, a többit öntsd le. Adj hozzá három deci tejet. A maradék tejhez tégy lisztet, dolgozd csomómentesre, majd öntsd a főzelékhez. Kevergesd addig, amíg besűrűsödik. A petrezselymet vágd apróra, és szórd a lábosba. Ízlés szerint sózd, borsozd, kevés cukrot is adhatsz hozzá. Ha egy-kettőt rottyan, le is veheted a tűzről.

Ezt is szeretjük