Fetás, paradicsomos tészta: 20 perc sem kell hozzá
Legyen igazán egyszerű az ebéd! A fetás-paradicsomos tésztát pikk-pakk összedobod, mégis finom és otthon készített fogás.

paradicosmos-fetas-tezsta-recept
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

Arcfiatalítás szike nélkül: mintha retusálná a bőrt a lézeres arckezelés »

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha túlságosan elfoglalt vagy, akkor is legyen időd egy jó ebédre vagy vacsorára! A fetás-paradicsomos tészta remek választás, mert könnyed, mégis laktató. Az egészséges, finom paradicsom és a feta ezúttal is jók együtt. A sajt mellett a fűszerezés is mediterrán. Ezt akár hidegen is eheted. 

Fetás, paradicsomos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tészta
  • 10 dkg feta sajt
  • 3 db paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág oregánó
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát dobd bő, lobogó vízbe, rakj hozzá egy teáskanál sót, és főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Akkor az igazi, ha fogkemény, tehát már nem roppanós, de nem is puha. Szűrd le, csepegtesd le. 
A paradicsomot vágd kisebb darabokra. A zúzott fokhagymát kevés olívaolajon süsd meg. Akkor jó, ha kezd pirulni, és illatozni. Mehet hozzá a paradicsom, azt is süsd egy-két percig, majd tedd hozzá a tésztát. Kicsit forgasd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, fűszerezd bazsalikommal és oregánóval. A végén szórd rá a feldarabolt feta sajtot. Ha túl száraznak találod, kevés olívaolajjal is meglocsolhatod. 
A baconös-répás tészta is remek választás akkor, ha gyorsan szeretnél valami igazán finomat enni.

Ezt is szeretjük