5 perces, fetás dinnyesaláta: még az idei szezonban készítsd el
A dinnye-feta párosítás hihetetlenül jó, próbáld ki akár salátaként! Behűtve az igazi.

5 perces, fetás dinnyesaláta: még az idei szezonban készítsd el
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Néha a legegyszerűbb ötletek a legütősebbek. A fetás dinnyesaláta egészséges és ízletes vacsora, az alapreceptet aztán kedvedre variálhatod. Most még bátran vásárolhatsz dinnyét, az idén különösen jó a termés, biztosan nem fogsz csalódni.

Fetás dinnyesaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg görögdinnye húsa
  • 20 dkg feta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 2 ág menta
  • borecet
Recept idők

Elkészítés:

A dinnyét magozd ki, vágd le a héját, és a belsejét kockázd fel. A fetát is darabold fel, és rakd a dinnyével együtt egy tálba. A citrom levét facsard ki, keverd össze az olívaolajjal, kevés sóval, és locsold meg vele a dinnyét. Hagyd állni a hűtőben legalább egy órát. Megszórhatod még snidlinggel, esetleg rakhatsz hozzá lilahagymát vagy uborkát is. Tálaláskor visszatöltheted a dinnye héjába, meglocsolhatod borecettel, és díszítheted leöblített menta- vagy citromfűlevelekkel. 

Ezt is szeretjük