Gluténmentes cukkinifőzelék fetával: hidegen és melegen is isteni
Könnyed ebéd vagy vacsora: egészséges, és alig 15 perc alatt kész az isteni cukkinifőzelék!

A magas víztartalmú cukkinihez olajra sem lesz szükséged, ráadásul kiváló fogyókúrás alapanyag, mivel szénhidráttartalma alacsony. Natúr, sült csirkemellel kombinálva egészséges, könnyed fogás, és az elkészítésével sem kell órákat bajlódnod. Érdemes másnap kipróbálni hidegen, meglátod, mennyei lesz!
Fetás cukkinifőzelék
Hozzávalók
- 80 dkg cukkini
- 2 dl tejföl
- 10 dkg feta sajt
- csipet só
Elkészítés:
A megmosott cukkini végeit vágd le, és a reszelő durvább fokán reszeld le. Ha nagyon csúnya a héja, meghámozhatod. Tedd egy lábosba egy csipet só kíséretében, és lassan párold. A zöldség sok levet ereszt, így nincs szükség sem folyadék, sem zsiradék hozzáadására.
Amikor elpárologta maga alól a folyadékot, löttyintsd hozzá a tejfölt, és morzsold bele a fetát. Egy rottyanás még a tűzhelyen, és mehet is az asztalra! Ízlés szerint kevés borssal, citromlével, bazsalikomlevéllel feldobva is tálalható.
A cukkini rakottasba is kerülhet, sajttal, tejszínnel fenséges fogás.
- zöldség
- cukkini
- egytálétel
- főzelék
- gluténmentes
- gyors receptek
- egészséges recept
- fogyókúrás recept
- Recept