Fűszeres fetával töltött csirkemell baconbe tekerve: isteni, töltött göngyölt hús
Szeretjük önmagában is a sült csirkemellet, fűszeresen, fetával töltve, baconbe göngyölve pedig egyszerűen fenséges.

fetas-baconos-gongyolt-hus
beauty and style
Top olvasott cikkek

A töltött göngyölt csirkemellet számtalan variációban elkészítheted. A fetával és a zöldfűszerekkel mediterrán hangulatot csempészhetsz a konyhába. A bacon pedig arról gondoskodik, hogy a hús ne száradjon ki a tepsiben. Arra ügyelj, hogy ne sózd meg nagyon a csirkemellet, mert a feta és a bacon is sós. 

Fetás, baconös csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db filézett csirkemell
  • 20 dkg feta
  • 8 db bacon
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 A csirkét mosd meg, és vágd tenyérnyi szeletekre, sózd, borsozd ízlés szerint. A fetát törd össze villával, szórd meg a zöldfűszerekkel, és keverd össze. Ha szeretnéd, egy evőkanál tejföllel lágyabbá teheted. Kanalazd rá a csirkemellre, majd tekerd fel, és csavard körbe baconnel. Fogvájóval rögzítheted, hogy ne essen szét.
 

Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe. Önts a hús alá kevés vizet, és fóliával lefedve tedd előmelegített sütőbe. Süsd puhára 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Ha könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
A kijevi csirkemell sem sokkal bonyolultabb, és az még ropogós panírt is kap. 

Ezt is szeretjük