Fűszeres fetával töltött csirkemell baconbe tekerve: isteni, töltött göngyölt hús
Szeretjük önmagában is a sült csirkemellet, fűszeresen, fetával töltve, baconbe göngyölve pedig egyszerűen fenséges.

fetas-baconos-gongyolt-hus
beauty and style
Top olvasott cikkek

A töltött göngyölt csirkemellet számtalan variációban elkészítheted. A fetával és a zöldfűszerekkel mediterrán hangulatot csempészhetsz a konyhába. A bacon pedig arról gondoskodik, hogy a hús ne száradjon ki a tepsiben. Arra ügyelj, hogy ne sózd meg nagyon a csirkemellet, mert a feta és a bacon is sós. 

Fetás, baconös csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db filézett csirkemell
  • 20 dkg feta
  • 8 db bacon
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 A csirkét mosd meg, és vágd tenyérnyi szeletekre, sózd, borsozd ízlés szerint. A fetát törd össze villával, szórd meg a zöldfűszerekkel, és keverd össze. Ha szeretnéd, egy evőkanál tejföllel lágyabbá teheted. Kanalazd rá a csirkemellre, majd tekerd fel, és csavard körbe baconnel. Fogvájóval rögzítheted, hogy ne essen szét.
 

Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe. Önts a hús alá kevés vizet, és fóliával lefedve tedd előmelegített sütőbe. Süsd puhára 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Ha könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
A kijevi csirkemell sem sokkal bonyolultabb, és az még ropogós panírt is kap. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük