Egyszerű házi szörp feketeszederből, amit nem kell főzni - Nagyon zamatos lesz
Ha a feketeszederből készült szörpöt hidegen teszed el, több vitamin marad benne, és sokkal finomabb lesz.
![Egyszerű házi szörp feketeszederből, amit nem kell főzni - Nagyon zamatos lesz](https://kep.index.hu/1/0/1803/18030/180308/18030813_658e3baa62fa10f8fc5e855f78d9c15f_wm.jpg)
A szederszörp ásványvízzel, szódával hígítva remek hűsítő, de feldobhatod vele a limonádékat, a teákat és a koktélokat is. A szörphöz lehetőleg nagyon érett szedret válogass. Ha ezzel a módszerrel teszed el, évekig eláll, és még akkor is olyan lesz, mintha frissen szedted volna a gyümölcsöt.
Feketeszeder szörp
Hozzávalók
- 1 kg szeder
- 1 kg cukor
- 1 l víz
- 1 teáskanál citromsav
- 1 teáskanál nátrium-benzoát
Elkészítés:
A szedret folyóvíz alatt alaposan mosd meg, válogasd át, majd pépesítsd botmixerrel vagy krumplinyomóval. Öntsd hozzá a vizet, rakd hozzá a citromsavat és a nátrium-benzoátot. Takard le, és hagyd állni egy napig. Ezt követően pelenkán vagy gézen csepegtesd le, majd addig passzírozd, amíg szinte csak a magok maradnak a szűrőben. Keverd hozzá a cukrot, majd pihentesd még egy-két napig - néha kevergesd meg.
Az üvegeket alaposan mosd ki, és sterilizáld mikróban vagy sütőben. Töltsd meg mindegyiket szederszörppel. A legegyszerűbb, ha tölcséren keresztül öntöd az üvegbe a levet, majd légmentesen zárd le. Tárold száraz, hűvös helyen, felbontás után pedig a hűtőben.
![](http://kep.index.hu/1/0/1803/18030/180308/18030853_84cd10ea61eee84253d820505daafbf8_wm.jpg)
Még több recept