Egyszerű házi szörp feketeszederből, amit nem kell főzni - Nagyon zamatos lesz
Ha a feketeszederből készült szörpöt hidegen teszed el, több vitamin marad benne, és sokkal finomabb lesz.

Egyszerű házi szörp feketeszederből, amit nem kell főzni - Nagyon zamatos lesz
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Tényleg mindenhez passzol a ballonkabát: nem kell sok hozzá, hogy sikkes legyen »

Aktiválja a kollagéntermelést, segíti a sejtmegújulást: a peptides kezelés regenerálódásra készteti a bőrt »

Madonna lánya egyre dögösebb: a 23 éves Lourdes úgy pózol, mint a profi modellek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szederszörp ásványvízzel, szódával hígítva remek hűsítő, de feldobhatod vele a limonádékat, a teákat és a koktélokat is. A szörphöz lehetőleg nagyon érett szedret válogass. Ha ezzel a módszerrel teszed el, évekig eláll, és még akkor is olyan lesz, mintha frissen szedted volna a gyümölcsöt.

Feketeszeder szörp

Hozzávalók:

  • 1 kg szeder
  • 1 kg cukor
  • 1 l víz
  • 1 teáskanál citromsav
  • 1 teáskanál nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

A szedret folyóvíz alatt alaposan mosd meg, válogasd át, majd pépesítsd botmixerrel vagy krumplinyomóval. Öntsd hozzá a vizet, rakd hozzá a citromsavat és a nátrium-benzoátot. Takard le, és hagyd állni egy napig. Ezt követően pelenkán vagy gézen csepegtesd le, majd addig passzírozd, amíg szinte csak a magok maradnak a szűrőben. Keverd hozzá a cukrot, majd pihentesd még egy-két napig - néha kevergesd meg.

Az üvegeket alaposan mosd ki, és sterilizáld mikróban vagy sütőben. Töltsd meg mindegyiket szederszörppel. A legegyszerűbb, ha tölcséren keresztül öntöd az üvegbe a levet, majd légmentesen zárd le. Tárold száraz, hűvös helyen, felbontás után pedig a hűtőben.

Ezt is szeretjük