Fekete-erdő pohárkrém: könnyű, nyári desszert egyszerűen, friss meggyel
A Fekete-erdő desszertet a meggyszezonban mindig kötelező elkészíteni. Kelyhekbe rétegezve nagyon mutatós.

fekete-erdo-poharkrem
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Az olajzöld szemsmink 30 felett is nőies: így rakd fel, hogy ne öregítsen »

Vörös hajú szépség Boris Becker lánya: a 19 éves modell egzotikus vonásokat örökölt »

Zsírégető, anyagcserepörgető edzés: nem csak a testedet veszi célba »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Fekete-erdő desszert krémes, mégsem émelyítő. Az íze pont olyan, mint a híres tortáé. Az alapja egyszerű kakaós piskóta, amit a csokis krém és a tejszín ellenállhatatlanná tesz. A tejszínt könnyebben fel tudod verni, ha jól lehűtöd. Hétvégi és ünnepi desszertnek is kitűnő választás. 

Fekete-erdő pohárkrém

Hozzávalók:

A tésztához

  • 14 dkg cukor
  • 7 dkg liszt
  • 7 dkg kakaó
  • 5 db tojás
  • 1 csipet
  • 40 dkg meggy
  • 15 dkg étcsoki
  • 5 dl tejszín
  • 2 evőkanál rum
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • csokireszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgákat keverd ki jól a cukorral. A lisztet vegyítsd a kakaóval, és a tojáshabbal felváltva forgasd a sárgájához. 


Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 25 perc alatt. Amikor a tészta megemelkedik, és jó az illata, szúrj bele egy tűt vagy hegyes kést. Amennyiben tisztán húzod ki, a piskótát kiveheted a sütőből. 

A tejszín felét kezdd melegíteni, majd öntsd rá a kisebb darabokra tördelt étcsokit. A maradék tejszínt verd kemény habbá a fixálóval és két evőkanál cukorral. A meggyet mosd meg, magozd ki, önts rá annyit vizet, amennyi ellepi. Szórj hozzá két evőkanál cukrot, vaníliát, és főzd forrástól számítva öt percig. Megbolondíthatod kevés pálinkával is. 


A hozzávalókat rétegezd mutatós kelyhekbe, tálkákba. Alulra morzsolj piskótát, amire locsolj kevés rumot, ha gyerekeknek nem esznek az édességből. Mehet rá a csokis krém, a meggy és a felvert tejszín. A tetejét is díszítsd meggyel és csokireszelékkel.  
Ha Fekete-erdő tortát is készítenél, bolondítsd meg cseresznyepálinkás sziruppal!

Ezt is szeretjük