Fehérjedús, vegán főétel tahinivel: az is imádni fogja, aki húst eszik
Ha rajongsz a tahiniért, akkor feltétlenül próbáld ki ezt az egyszerű, kiadós, mégis egészséges étket.

Fehérjedús, vegán főétel tahinivel: az is imádni fogja, aki húst eszik
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Így készíts házilag highlightert csupán 3 összetevőből: életre kelti a bőröd »

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az istennőtál alapja a keleti konyha nagy kedvence, a tahini, ami nem más, mint értékes anyagokkal teli, őrölt szezámmagból készített, krémes állagú paszta, amit a sütés-főzés során sokszor felhasználhatsz. Ebben a receptben gazdag, erőteljes ízű tahini borítja a telt lencsét és a ropogós zöldségeket. Több adagra is elég, vagyis nagyszerű alternatíva, ha később gyorsan szeretnél valamit előkapni a hűtőből.

Fehérjedús, vegán főétel

Hozzávalók 4 személyre:

A citromos-tahinis istennőöntethez:

  • 60 ml tahini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 125 ml frissen facsart citromlé
  • 60 ml élesztőpehely
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 kávéskanál finomra őrölt tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors

A lencsés keverékhez:

  • 250 ml zöld vagy fekete lencse (a kettő keveréke is jó)
  • 250 ml tönkölybúza (vagy búza éjszakára beáztatva)
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 750 ml spenót
  • 125 ml petrezselyemlevél
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a citromos-tahinis öntetet: egy aprítógépben dolgozd össze a tahinit, a fokhagymát, a citromlevet, az élesztőpelyhet, az extra szűz olívaolajat, a fél kávéskanál sót és ízlés szerint fekete borsot. További felhasználásig tedd félre. A lencsét 750 ml vízben, fedő nélkül, 20-25 percig főzd, a maradék vizet pedig szűrd le.

 

A tönkölybúzát 375 ml vízben főzd 35 percig, vagy, amíg felszívja az összes vizet. Ha pörgősebben szereted a búzát, ne főzd annyi ideig. Egy nagy lábosban, közepes lángon melegítsd fel az olajat. Tedd bele a hagymát és a fokhagymát, majd süsd pár perc alatt átlátszóra.

 

Add hozzá az aprított paprikát és a paradicsomot, majd süsd hét-nyolc percig, amíg elfő a nedvességtartalmuk. Keverd hozzájuk a spenótot, és süsd még pár percig, amíg a zöld levelek megfonnyadnak.

 

Ezt is szeretjük