Fehérboros csirkecomb répával sütve: így lesz a hús igazán szaftos

A fehérboros szaftban, répával együtt sütött csirkecomb hamar készen van, és nagyon omlós.

feherboros-repas csirkecomb
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült csirkecombhoz nagyon jól megy a fehérboros szaft és a vele sült répa is. A karakterét a fűszeres vaj adja, amelyből a bőre alá is érdemes juttatni. A zöldség sütés közben átveszi a hús zamatát, és talán már külön köretre sem lesz szükség mellé.

Fehérboros csirkecomb répával

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg puha vaj
  • 8 csirkealsócomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 sárgarépa
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy-két órára pihenni. A vajat ugyanekkor vedd ki a hűtőből, hogy puha, könnyen formázható állagot vegyen fel. Amikor a pácolási idő letelt, a csirkecombokat vedd ki a hűtőből. A vajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a rozmaringgal és a kakukkfűvel, kend meg vele a combokat, és a bőrük alá is tegyél egy-egy kis darabot. A maradék vajjal kenj ki egy tepsit, és helyezd el benne egymás mellett a húsokat. A répát pucold meg, karikázd fel, és tedd a hús mellé a tepsibe. Öntsd fel száraz fehérborral, takard le alufóliával, és told a tepsit 200 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús bőre megpirulhasson.

Borral főzni mindig jó: a sült sertéskaraj szaftja is mennyei lesz tőle.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük