Kívül ropogós, belül puha pöfeteg keksz: a fehér csokis, ünnepi változat
Az amerikai pöfeteg vagy ráncos keksz fehér csokival is mennyei, és jól mutat a többi karácsonyi süti között.
A pöfeteg keksz sosem marad sokáig a sütisdobozban, ugyanis mindig villámgyorsan elfogy. A 10 perc alatt összeállítható édesség Amerikából indult világhódító útjára. A klasszikus csokis mellett többféle ízesítéssel is kipróbálhatod, fahéjjal, naranccsal is mennyei. Karácsonyra pedig a fehér csokis változatot süsd meg!
Fehér csokis pöfeteg keksz
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 15 dkg fehér csoki
- 12 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg darált mandula
- 2 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál porcukor a hempergetéshez
Elkészítés:
A fehér csokit tördeld el, és a vajjal együtt vízgőz felett olvaszd össze. A lisztet keverd össze a darált mandulával, a sóval és a sütőporral. A tojásokat habosítsd a kétféle cukorral, majd tedd hozzá az olvasztott csokit, és több részletben forgasd hozzá a lisztes keveréket. Dolgozd simára a masszát.
Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy könnyebben lehessen formázni. Pihentetést követően készíts a masszából körülbelül három centi átmérőjű golyókat, mindegyiket lapítsd el egy kicsit a kezeddel. Forgasd porcukorba, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Süsd meg előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 12-15 perc alatt. Vedd ki a sütőből, majd várd meg, míg a pöfetegek kihűlnek, és utána szedd csak le a papírról.
A nagyon csokis amerikai keksznek is nehéz ellenállni, és gyors, egyszerű elkészíteni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció