Kívül ropogós, belül puha pöfeteg keksz: a fehér csokis, ünnepi változat
Az amerikai pöfeteg vagy ráncos keksz fehér csokival is mennyei, és jól mutat a többi karácsonyi süti között.

feher-csokis-pofeteg
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pöfeteg keksz sosem marad sokáig a sütisdobozban, ugyanis mindig villámgyorsan elfogy. A 10 perc alatt összeállítható édesség Amerikából indult világhódító útjára. A klasszikus csokis mellett többféle ízesítéssel is kipróbálhatod, fahéjjal, naranccsal is mennyei. Karácsonyra pedig a fehér csokis változatot süsd meg!

Fehér csokis pöfeteg keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg fehér csoki
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg darált mandula
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 3 evőkanál porcukor a hempergetéshez
Recept idők

Elkészítés:

A fehér csokit tördeld el, és a vajjal együtt vízgőz felett olvaszd össze. A lisztet keverd össze a darált mandulával, a sóval és a sütőporral. A tojásokat habosítsd a kétféle cukorral, majd tedd hozzá az olvasztott csokit, és több részletben forgasd hozzá a lisztes keveréket. Dolgozd simára a masszát.

Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy könnyebben lehessen formázni. Pihentetést követően készíts a masszából körülbelül három centi átmérőjű golyókat, mindegyiket lapítsd el egy kicsit a kezeddel. Forgasd porcukorba, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Süsd meg előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 12-15 perc alatt. Vedd ki a sütőből, majd várd meg, míg a pöfetegek kihűlnek, és utána szedd csak le a papírról.
A nagyon csokis amerikai keksznek is nehéz ellenállni, és gyors, egyszerű elkészíteni. 

Ezt is szeretjük