Mennyei fánk sütőben sütve

Így megúszhatod az olajszagot

A fánk sütőben sütve is pompás, de jóval kalóriaszegényebb, mint a hagyományos csemege.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fánk megunhatatlan édesség, a farsangi időszakban pedig kötelező. Rengeteg módon elkészítheted, sütőben sütve igazán különleges. Ha szereted, túróval, csokival vagy lekvárral is megtöltheted.

farsangi-fank

Fánk sütőben sütve

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg puha vaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold az élesztőt langyos, cukros tejbe, és hagyd felfutni körülbelül tíz perc alatt. Akkor jó, ha jelentősen megnő a térfogata, a teteje pedig habos. Mérd egy tálba a lisztet, add hozzá az élesztőt, a vajat, a sót és a tojást, majd géppel vagy kézzel dagassz lágy tészát. Ha egynemű, és nem ragad, formázz belőle cipót, takard le, tedd meleg helyre, majd körülbelül egy óra alatt keleszd meg.

Ha a tészta a duplájára nő, rakd lisztezett felületre. Nyújtsd körülbelül 1 centi vastagra, és pogácsaszaggatóval szúrd ki a fánkokat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2-3 centi távolságra. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára. Tíz perc elteltével fordítsd meg a fánkokat. Ha kész, szórd meg a tetejüket vaníliás porcukorral.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük