Gyors fánk élesztő nélkül: ilyen könnyen még nem sütöttél fánkot

Ha fánkot ennél, de nincs túl sok időd, ezt a sütőporos változatot próbáld ki! Nem kell dagasztani, és keleszteni sem.

sutoporos-fank

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A fánksütésnek nem kell macerásnak lennie! A kelesztett farsangi édesség bár isteni, sokáig tart elkészíteni. Ezzel szemben a sütőporos változat gyors, és azok is bátran próbálkozhatnak vele, akik korábban még soha nem sütöttek fánkot. Eddig még soha nem volt rá panasz. A joghurtot tejföllel is helyettesítheted. 

Fánk élesztő nélkül

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 2 dl joghurt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót és a sütőport. A tojásokat verd fel a kétféle cukorral kézi habverővel, add hozzá a joghurtot, és forgasd hozzá a lisztet. Dolgozd össze, viszonylag ragacsos tésztát kell kapni. Ha szükséges, szórj még hozzá lisztet, lazítani pedig joghurttal tudod. 

Tedd át lisztezett deszkára, nyújtsd ki fél centi vastagra, és tetszőleges nagyságú kiszúróval szaggasd ki. Ha szeretnéd, a közepébe is készíthetsz lyukat. Rakd a tésztát bő, felforrósított olajba, és süsd a fánk mindkét oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le az olajat, szórd meg porcukorral, és kínálj mellé lekvárt.
A túrófánk is pofonegyszerű, gyorsan elkészül, és elronthatatlan.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük