Gyors fánk élesztő nélkül: ilyen könnyen még nem sütöttél fánkot
Ha fánkot ennél, de nincs túl sok időd, ezt a sütőporos változatot próbáld ki! Nem kell dagasztani, és keleszteni sem.

sutoporos-fank
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fánksütésnek nem kell macerásnak lennie! A kelesztett farsangi édesség bár isteni, sokáig tart elkészíteni. Ezzel szemben a sütőporos változat gyors, és azok is bátran próbálkozhatnak vele, akik korábban még soha nem sütöttek fánkot. Eddig még soha nem volt rá panasz. A joghurtot tejföllel is helyettesítheted. 

Fánk élesztő nélkül

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 dl joghurt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót és a sütőport. A tojásokat verd fel a kétféle cukorral kézi habverővel, add hozzá a joghurtot, és forgasd hozzá a lisztet. Dolgozd össze, viszonylag ragacsos tésztát kell kapni. Ha szükséges, szórj még hozzá lisztet, lazítani pedig joghurttal tudod. 

Tedd át lisztezett deszkára, nyújtsd ki fél centi vastagra, és tetszőleges nagyságú kiszúróval szaggasd ki. Ha szeretnéd, a közepébe is készíthetsz lyukat. Rakd a tésztát bő, felforrósított olajba, és süsd a fánk mindkét oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le az olajat, szórd meg porcukorral, és kínálj mellé lekvárt.
A túrófánk is pofonegyszerű, gyorsan elkészül, és elronthatatlan.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük