Ropogós fahéjas tekercsek leveles tésztából: finomabb, mint amit a pékségben kapsz
A leveles tésztából készült fahéjas tekercs otthon elkészítve is van olyan finom, mint a pékségben, de csak töredékébe kerül.

Te is szereted, amikor a frissen kisült péksüti illata átjárja a pályaudvart, az aluljárót, sőt néha még a metróban is érezni? A ropogós fahéjas csigákat te is elkészítheted otthon készen kapható leveles tésztából, ráadásul így néhány darab árából akár egy egész tepsi kijön.
Fahéjas tekercsek
Hozzávalók 14 darabhoz
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál porcukor
- 1.5 teáskanál fahéj
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A porcukrot keverd össze a fahéjjal. Ha mélyhűtött leveles tésztát használsz, olvaszd fel és nyújtsd ki, ha frisset, egyszerűen csak tekerd le egy deszkára, és vágd egyforma háromszögekre. A vajat olvaszd fel, oszd el kenőtollal a darabokon, majd mindegyikre szórj fahéjas porcukrot. Alulról felfelé csavard fel őket, és helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tekercsek tetejét kend meg felvert tojással, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, amíg szép színt kapnak.
Ha kicsit komolyabb sütit készítenél fahéjból, ezeket a mennyei fahéjas csigákat próbáld meg.