Fahéjas, tejszínes birsalmaleves melegen - Így biztosan nem lesz csomós a habarás
Amikor kint hideg van, egy jó tányér régimódi, forró birsalmaleves jól átmelegít.

Fahéjas, tejszínes birsalmaleves melegen - Így biztosan nem lesz csomós a habarás
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A birsalmaleves újdonságot jelenthet a családnak. Ez a fogás azért is nagyszerű, mert gyorsan elkészül, és tejszínhabbal megbolondítva felér egy desszerttel. A birsalmához tehetsz még egy szelet tököt, sima almát vagy akár szilvát is.

Fahéjas, tejszínes birsalmaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db birsalma
  • 8 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 5 db szegfűszeg
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát mosd meg, pucold meg, távolítsd el a magházat, majd éles késsel szeleteld kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, engedj rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Tedd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a kétféle cukrot, a sót és a citrom frissen facsart levét.
 

Főzd a levest kis lángon 15-20 percig, vagy addig, amíg az alma megpuhul. Ezt követően pürésítsd botmixerrel. Rakd vissza a tűzre, és habard be. A pudingport dolgozd simára a tejszínnel, és csorgasd a levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Várd meg, míg felforr, és tálalhatod is.

 

Ezt is szeretjük