Fahéjas, tejszínes birsalmaleves melegen - Így biztosan nem lesz csomós a habarás
Amikor kint hideg van, egy jó tányér régimódi, forró birsalmaleves jól átmelegít.
A birsalmaleves újdonságot jelenthet a családnak. Ez a fogás azért is nagyszerű, mert gyorsan elkészül, és tejszínhabbal megbolondítva felér egy desszerttel. A birsalmához tehetsz még egy szelet tököt, sima almát vagy akár szilvát is.
Fahéjas, tejszínes birsalmaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db birsalma
- 8 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 5 db szegfűszeg
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A birsalmát mosd meg, pucold meg, távolítsd el a magházat, majd éles késsel szeleteld kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, engedj rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Tedd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a kétféle cukrot, a sót és a citrom frissen facsart levét.
Főzd a levest kis lángon 15-20 percig, vagy addig, amíg az alma megpuhul. Ezt követően pürésítsd botmixerrel. Rakd vissza a tűzre, és habard be. A pudingport dolgozd simára a tejszínnel, és csorgasd a levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Várd meg, míg felforr, és tálalhatod is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept