Pillekönnyű fahéjas-szilvás piskóta: puha, magas és fantasztikusan omlós
A lédús szilvával készülő, édes, pillekönnyű piskóta kényezteti az ízlelőbimbóidat, és egyáltalán nem bonyolult.

- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »
- A farmerdzseki megunhatatlan klasszikus: a most divatos fazonokat nőies és sportos stílusban is viselheted »
- Pamela Anderson nőies frizuráját sok nő másolta le a ’90-es években: így készítheted el a laza kontyot »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
A piskóta megunhatatlan, főleg zamatos idénygyümölccsel készítve. Itt a szilvaszezon, így most nem is kérdés, hogy mit tegyél bele. A tésztával sem fog meggyűlni a bajod, ha beveted a régi praktikákat. A piskóta akkor lesz levegős, puha, ha átszitálod a lisztet. Amennyiben gyümölcs is kerül bele, érdemes kevés sütőport is tenni a tésztába, hogy az szépen megemelkedjen. A lisztből púpozott, a cukorból csapott evőkanállal rakj a sütibe. Sütés során ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta könnyen összeeshet.
Fahéjas-szilvás piskóta
Hozzávalók
- 35 dkg szilva
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval. Egy másik edényben a sárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral, majd forgasd hozzá az átszitált, sütőporral, fahéjjal vegyített lisztet. Óvatosan, részletekben dolgozd a masszába a tojáshabot.
A csomómentes tésztát simítsd enyhén kivajazott, kilisztezett tepsibe, és rakd a tetejére a megmosott, kimagozott szilvát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Amikor már érzed az illatát, jól megemelkedik, és szép piros, végezz tűpróbát. Ha a piskótába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan átsült. A rácson hűtsd ki, és porcukorral megszórva kínáld.
A szilva a rácsos pitébe is tökéletes. Az omlós, szaftos, fűszeres süti sok gyümölccsel az igazi.
Még több recept