Pillekönnyű fahéjas-szilvás piskóta: puha, magas és fantasztikusan omlós
A lédús szilvával készülő, édes, pillekönnyű piskóta kényezteti az ízlelőbimbóidat, és egyáltalán nem bonyolult.

szilvas-piskota-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piskóta megunhatatlan, főleg zamatos idénygyümölccsel készítve. Itt a szilvaszezon, így most nem is kérdés, hogy mit tegyél bele. A tésztával sem fog meggyűlni a bajod, ha beveted a régi praktikákat. A piskóta akkor lesz levegős, puha, ha átszitálod a lisztet. Amennyiben gyümölcs is kerül bele, érdemes kevés sütőport is tenni a tésztába, hogy az szépen megemelkedjen. A lisztből púpozott, a cukorból csapott evőkanállal rakj a sütibe. Sütés során ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta könnyen összeeshet.

Fahéjas-szilvás piskóta

Hozzávalók:

  • 35 dkg szilva
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval. Egy másik edényben a sárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral, majd forgasd hozzá az átszitált, sütőporral, fahéjjal vegyített lisztet. Óvatosan, részletekben dolgozd a masszába a tojáshabot. 
 

A csomómentes tésztát simítsd enyhén kivajazott, kilisztezett tepsibe, és rakd a tetejére a megmosott, kimagozott szilvát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Amikor már érzed az illatát, jól megemelkedik, és szép piros, végezz tűpróbát. Ha a piskótába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan átsült. A rácson hűtsd ki, és porcukorral megszórva kínáld. 
A szilva a rácsos pitébe is tökéletes. Az omlós, szaftos, fűszeres süti sok gyümölccsel az igazi. 

Ezt is szeretjük