Karamellizált, fahéjas sült répa: isteni köret 10 perc munkával

A fűszeres sült répa serpenyőben is készülhet.

Fahéjas sült répa
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült répa egészséges és nagyon ízletes, diétába is beilleszthető fogás, amely akár mártogatós mellé, akár köretként megállja a helyét. A villámgyors finomság nemcsak sütőben, de akár serpenyőben is készülhet, az édeskés ízekhez remekül illenek az intenzívebb fűszerek is, bátran kísérletezz vele!

Fahéjas sült répa

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0.5 teáskanál őrölt gyömbér
  • 0.5 teáskanál chilipehely
  • 0.5 teáskanál korianderlevél
  • 1.5 dl olívaolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát pucold meg, majd felezd, és vágd hosszú szeletekre. Az olívaolajat forrósítsd meg serpenyőben, dobd rá a feldarabolt répát. Várd meg, míg megpirul, néha forgasd át, hogy egyenletesen süljenek meg a szeletek. Ha színt kapott, de még kicsit kemény, kiveheted az olajból. Szórd meg az ínycsiklandó fűszerekkel, a fahéjjal, a gyömbérrel, a chilipehellyel, a sóval, és morzsolt korianderlevéllel meghintve tálald.

Sárgarépából krémleves is készülhet, próbáld ki téli estéken!

Sűrű répakrémleves sok gyömbérrel: immunerősítőnek is beillik

Készíts melengető krémlevest a náthaszezonra: répa és gyömbér az alapja, és még a kalóriatartalma is alacsony!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük