Zamatos, fahéjas fügelekvár: sűrű és édes lesz
Ha szívesen készítesz különlegesebb lekvárokat, főzz be idén fahéjas fügelekvárt!

Sokak számára jelent egyet a nyár a befőzéssel: a klasszikus barack- és szilvalekvár mellett érdemes néha különlegesebb alkotásokkal is kísérletezni. A fahéjas fügelekvár édes és ragacsos, nagyon finom friss kenyérre vagy kalácsra kenve. Ehhez a recepthez tartósítószerre sem lesz szükséged.
Fahéjas fügelekvár
Hozzávalók
- 1.5 kg füge
- 20 dkg cukor
- 2 fahéjrúd
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom leve
Elkészítés:
A befőttesüvegeket felhasználás előtt sterilizáld.
A fügét mosd meg, negyedeld fel, és tedd egy lábosba. Add hozzá a cukrot, a citrom kifacsart levét, a fahéjat és a vanília kikapart magjait. Ha nincs vaníliarudad, egy teáskanál vaníliaaromával is helyettesítheted. Folyamatos kevergetés mellett kezdd el főzni, amíg felforr. Ekkor vedd a lángot kicsire, és 45 perc alatt főzd a lekvárt sűrűre. Ha egyneműen szereted, a végén botmixerrel vagy krumplinyomóval pürésítheted, de darabosan is tökéletes.
A megfőtt lekvárt töltsd a sterilizált üvegekbe. Zárd le erősen a kupakkal, fordítsd fejjel lefelé öt percre, hogy vákuum képződjön rajta, majd fordítsd őket vissza, és tedd két-három napra száraz dunsztba.
Ha gyorsan dobnál össze valami édességet, készíts diós, fügés muffint!
Pihe-puha csokis muffin ropogós dióval és fügével: csak keverj össze mindent
Az egyszerű kevert tésztás muffin nem véletlenül népszerű, számtalan ízesítésben elkészíthető, és szinte elronthatatlan a receptje.
ElolvasomKép: nitrub / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!