Villámgyors kevert süti fahéjas tésztából: alig munkával készül, és nagyon finom
Ez a fahéjas kevert süti semmi munkával készül, a tésztájába pedig diódarabok is kerülnek.
Ebben a mennyei kevert sütiben a fahéj és a dió íze dominál: ez utóbbi darált és durvára tört formában is a tésztájába kerül. Bögrés süti lévén még az adagok pontos kimérésével sem kell bajlódnod. Az olajat olvasztott zsírral vagy kókuszolajjal is helyettesítheted.
Fahéjas-diós kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 5 evőkanál olaj
- 2 tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre darált dió
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 marék durvára tört dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 narancs reszelt héja
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a reszelt narancshéjat, vaníliaaromát és az olajat. A lisztet egy másik tálban keverd el a sütőporral, a darált dióval és a fahéjjal, majd a tejjel felváltva, több adagban keverd a tojásos részhez. Végül forgasd bele a durvára vágott diót is. Egy tepsit kenj meg vajjal, szórj meg liszttel, és oszd el benne a tésztát. 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
Az almás rétes is úgy az igazi, ha dió is kerül a töltelékbe.
Csodaszép almás rétes: bolti lapokból pillanatok alatt az asztalra kerül
A pompás almás rétes dióval és fahéjjal megbolondítva készül, így még ínycsiklandóbb a régi kedvenc.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Gokcemim / Getty Images