Fahéjas, cukros mandula: nem kell érte sorba állnod a karácsonyi vásárban
A fahéjas, cukros mandula az egyik legjobb téli csemege, az igazi ínyencek is imádják.
Nincs karácsonyi vásár ropogós, illatos, fahéjas-cukros mandula nélkül. Többé már nem kell érte horrorárat fizetni valamelyik adventi vásárban, hisz otthon is elkészítheted. Vigyázz, mert képtelenség abbahagyni. A visszamaradt fahéjas cukrot használhatod a teád ízesítésére.

Fahéjas, cukros mandula
Hozzávalók
- 2 bögre mandula
- 1 bögre cukor
- 0.5 bögre víz
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A mandulát üres serpenyőben pirítsd meg, közben rázogasd az edényt. Öntsd a vizet egy lábosba, keverd hozzá a cukrot, a sót, a vaníliát és a fahéjat, majd forrald fel. Amikor elkezd habozni, rakd hozzá a mandulát. Főzd és kevergesd addig, amíg a folyadék el nem párolog, és szirupszerű bevonatot nem képez a mandulákon. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tálcára, és hűtsd ki. Ezt követően is szárítsd fél-egy napig.
