Pillekönnyű fahéjas csigák
Legközelebb is így fogod csinálni
A finom fahéjas csigák méltó riválisai a nagy kedvenc kakaósnak. Ezek másnapra is puhák maradnak.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi péksütinek nincs párja. Desszertnek, kávé, tej mellé reggelire is kínálhatsz fahéjas csigákat. Tetszés szerint meglocsolhatod csoki- vagy karamellöntettel, megszórhatod pirított, karamellizált diódarabokkal. Kovács-Horváth Adrienn kelt tésztája a családban népszerű lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag porélesztő
  • csipet só

Töltelék

  • 30 dkg cukor
  • 8 dkg puha vaj
  • 3 evőkanál őrölt fahéj
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a cukrot a langyos tejjel. Szórd bele a porélesztőt, majd hagyd állni, amíg felfut. Ha jócskán megnő a térfogata, mehet hozzá a puha vaj, a só, a tojás és a liszt. Kézzel vagy géppel dagaszd meg. Egy közepesen lágy, sima, de rugalmas tésztát kell kapnod. Takard le, és keleszd a duplájára bő fél óra alatt.

A töltelékhez keverd össze a cukrot és a fahéjat. A megkelt tésztát nyújtsd téglalap alakúra. Kend meg a puha vajjal, szórd meg a fahéjas cukorral és a mazsolával. Szorosan tekerd fel úgy, hogy a tészta vége alul maradjon, majd szeleteld négy-öt centis darabokra. Helyezd őket egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és keleszd ismét fél órán át. Utána told 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 perc alatt süsd készre.

Blog.hu ajánló