Pillekönnyű fahéjas csigák
A finom fahéjas csigák méltó riválisai a nagy kedvenc kakaósnak. Ezek másnapra is puhák maradnak.
A házi péksütinek nincs párja. Desszertnek, kávé, tej mellé reggelire is kínálhatsz fahéjas csigákat. Tetszés szerint meglocsolhatod csoki- vagy karamellöntettel, megszórhatod pirított, karamellizált diódarabokkal. Kovács-Horváth Adrienn kelt tésztája a családban népszerű lesz.
Fahéjas csiga
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 2.5 dl tej
- 2 egész tojás
- 1 csomag porélesztő
- csipet só
Töltelék
- 30 dkg cukor
- 8 dkg puha vaj
- 3 evőkanál őrölt fahéj
- mazsola
Elkészítés:
Keverd össze a cukrot a langyos tejjel. Szórd bele a porélesztőt, majd hagyd állni, amíg felfut. Ha jócskán megnő a térfogata, mehet hozzá a puha vaj, a só, a tojás és a liszt. Kézzel vagy géppel dagaszd meg. Egy közepesen lágy, sima, de rugalmas tésztát kell kapnod. Takard le, és keleszd a duplájára bő fél óra alatt.
A töltelékhez keverd össze a cukrot és a fahéjat. A megkelt tésztát nyújtsd téglalap alakúra. Kend meg a puha vajjal, szórd meg a fahéjas cukorral és a mazsolával. Szorosan tekerd fel úgy, hogy a tészta vége alul maradjon, majd szeleteld négy-öt centis darabokra. Helyezd őket egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és keleszd ismét fél órán át. Utána told 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 perc alatt süsd készre.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció