Ropogós, fahéjas bundában sült banán: jobb, mint a kínaiban
Az illatozó sült banán igazi egzotikus finomság, ami melegen, mézzel esik a legjobban.

Ha te is odavagy a kínai büfékben kapható, kívül ropogós, belül omlós, mézes sült banánért, itt az ideje, hogy otthon is elkészítsd ezt az édességet. Meglepően egyszerű és ellenállhatatlanul finom desszertet varázsolhatsz az asztalra. Ehhez a recepthez különösen jól illik az édeskés kókuszzsír. Kávé, tea mellé vagy ebéd után desszertnek is tökéletes választás.
Fahéjas bundában sült banán
Hozzávalók
- 3 db banán
- 10 dkg liszt
- 1.5 dl víz
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 db tojás
- méz a tálaláshoz
- kókuszzsír
Elkészítés:
A banánokat hámozd meg, és vágd két egyforma darabra. Egy tálban keverd össze a tojást a fahéjjal, a lisztel és a sütőporral, majd részletekben adagold hozzá a hideg vizet. Sűrű, sima palacsintatésztát kell kapnod. Forgasd meg a banándarabokat a masszában.
Egy serpenyőben olvaszd fel a kókuszsírt. Ha már forró, tedd bele a bundázott banánokat, és nagy lángon pirítsd meg minden oldalukat. A sült banán titka a gyorsaság: így lesz a bunda ropogós, miközben a belseje puha marad. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki őket egy papírral bélelt tálra. Mivel még melegen a legfinomabb, rögtön tálald, és kínálj hozzá mézet.
A banán palacsintába is tökéletes, a tészta még puhább lesz tőle.