Ropogós, fahéjas bundában sült banán: jobb, mint a kínaiban
Az illatozó sült banán igazi egzotikus finomság, ami melegen, mézzel esik a legjobban.

fahejas-bundaban-sult-banan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is odavagy a kínai büfékben kapható, kívül ropogós, belül omlós, mézes sült banánért, itt az ideje, hogy otthon is elkészítsd ezt az édességet. Meglepően egyszerű és ellenállhatatlanul finom desszertet varázsolhatsz az asztalra. Ehhez a recepthez különösen jól illik az édeskés kókuszzsír. Kávé, tea mellé vagy ebéd után desszertnek is tökéletes választás.

Fahéjas bundában sült banán

Hozzávalók:

  • 3 db banán
  • 10 dkg liszt
  • 1.5 dl víz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • méz a tálaláshoz
  • kókuszzsír
Recept idők

Elkészítés:

A banánokat hámozd meg, és vágd két egyforma darabra. Egy tálban keverd össze a tojást a fahéjjal, a lisztel és a sütőporral, majd részletekben adagold hozzá a hideg vizet. Sűrű, sima palacsintatésztát kell kapnod. Forgasd meg a banándarabokat a masszában.

Egy serpenyőben olvaszd fel a kókuszsírt. Ha már forró, tedd bele a bundázott banánokat, és nagy lángon pirítsd meg minden oldalukat. A sült banán titka a gyorsaság: így lesz a bunda ropogós, miközben a belseje puha marad. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki őket egy papírral bélelt tálra. Mivel még melegen a legfinomabb, rögtön tálald, és kínálj hozzá mézet. 
A banán palacsintába is tökéletes, a tészta még puhább lesz tőle. 

Ezt is szeretjük