Mi nem maradhat ki a bakonyi gombából? 9 kérdéses kvíz az ételek hozzávalóiról
Mennyire vagy biztos abban, hogy melyik ételnek melyek az alapvető hozzávalói? Kvízünkből most kiderül!

Sok olyan étel van, amely alapvető a magyar vagy a nemzetközi konyhában, rendszeresen találkozunk is velük, de azt tudod-e, hogy melyiknek mi az alapvető hozzávalója? Hogy mitől lesz egy fogás bakonyi módra készítve, és pontosan mi kell a besamelmártásba? Arról nem is beszélve, hogy a köznyelv sokszor keveri a pörköltet és a paprikást: te tudod, mi a kettő között a különbség?
Az is gyakori, hogy ugyanazt az ételféleséget a különböző tájakon máshogy és máshogy készítik, és nem igazán veszik jó néven, ha valaki összekeveri őket. A halászlébe minden vidéken a helyben élő halakat főzik, tésztát pedig valahol találnak hozzá, valahol pedig szentségtörésnek tartják az ötletet is. A töltött káposzta is mást jelent Szabolcsban, mint Erdélyben.
Kvíz az ételek hozzávalóiról
Az ebben a kvízben szereplő ételeket te is ismered: most megtudhatod, mennyire vagy képben az elkészítésük technikájával. Jó szórakozást!










Képek: Getty Images
Az Öcsi sajttól a Kópé szeletig: mennyire ismernéd ki magad a 70-es, 80-as évek kisboltjában? - kvíz
Ha te is a 70-es, 80-as esetleg a 90-es években nőttél fel, gyerekjáték lesz kitöltened ezt a kvízt.
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!

- egészséges életmód
- táplálkozás