Így készül az igazi erőleves
Egy tányértól is jóllaksz
Az erőleves gazdagabb és táplálóbb, mint a húsleves. Ha megfázás gyötör, főzd meg.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

5 színésznő, aki a göndör és az egyenes frizurát is kipróbálta – Kinek melyik állt jobban? »

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlen, hogy a betegeknek és a lábadozóknak is ezt ajánlják. A klasszikus erőleves marhahúsból készül, és órákon át kell főzni. Olykor megéri időt fordítani rá, hiszen nagyon ízletes. Remek kezdete egy közös családi ebédnek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg vegyes zöldség
  • 20 dkg marhahús
  • 20 dkg ritka marhacsont
  • 2 tojás
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • gyömbér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét és a paradicsompürét egy pici vízzel tedd egy fazékba. A marhahúst és a csontot daráld le, majd állandó kevergetés mellett öntsd a paradicsompürés masszához, jól dolgozd össze, és öntsd fel vízzel. Tedd bele a megpucolt, karikákra vágott zöldségeket. Ízlés szerint sózd, borsozd, és folytonos kevergetés mellett főzd négy-öt órán keresztül.

Nagyon fontos, hogy a leves alig forrjon, csak gyöngyözzön. Ha elkészül, pihentesd egy keveset, majd szűrd át. Főzd be hozzá kedvenc tésztádat. Forrón, a tetejéről a zsírt leszedve, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálald.

Ezt is szeretjük