Az eredeti francia omlett titka: reggelire vagy vacsorára nem is kell jobb
Az eredeti francia omletthez kevés hozzávaló szükséges, mégis fantasztikus.

Az eredeti francia omlett készítése szinte művészet. Pedig alig kell hozzá valami: csak tojás, vaj és egy kis ízesítés. Fehér borsot használj hozzá, a fekete ugyanis nem áll jól neki.
Eredeti francia omlett
Hozzávalók 1 adaghoz
- 3 tojás
- 3 evőkanál reszelt sajt
- 1.5 evőkanál vaj + a tetejére
- só
- fehér bors
Elkészítés:
A tojásokat egy tálban, kézi habverő segítségével verd fel teljesen egyneműre. Szórd meg sóval és ízlés szerint fehér borssal. Egy tapadásmentes serpenyőben olvaszd fel a vajat. Öntsd bele a tojást. A serpenyőt folyamatosan rázogatva kevergesd egy szilikonos spatulával a massza szélét, amíg kis darabokra esik. A folyamatos rázogatásnak köszönhetően nem rántottaállaga lesz, inkább sűrű keverékre fog emlékeztetni. Két perc kevergetés után zárd el alatta a lángot, és hagyd, hogy az alja a forró serpenyőben megszilárduljon. Ekkor szórd meg reszelt sajttal, majd nyúlj alá a spatulával, és mint egy palacsintát, óvatosan tekerd fel. A spatula segítségével emeld ki a serpenyőből, és tegyél rá néhány kis darabka vajat, amelyek így azonnal elolvadnak.
Ha már francia receptek, a híres lecsójukat, a ratatouille-t is érdemes elkészítened.
Szaftos francia lecsó színes zöldségekkel: nem nehezíti el a gyomrodat
Igazi nyári fogás a francia lecsó, az édes, lédús paradicsom a lelke, viszont tv- helyett kaliforniai paprika gazdagítja.
Elolvasom