A legfinomabb erdélyi padlizsánkrém titka: tűzön pirított zöldségből készítsd
A jó erdélyi padlizsánkrém titka, hogy először parázs felett meg kell pirítani a zöldséget, így kap ugyanis semmihez sem fogható, intenzív ízt.
A hamisítatlan erdélyi padlizsánkrémhez nem kell sok hozzávaló. Vegyél egy szép, feszes héjú, nem túl nagy padlizsánt, bolondítsd meg kevés fűszerrel, és készen is van. Az igazán finom ízekért ugyanis a parázs felett pirítás felelős.
Erdélyi padlizsánkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 3 padlizsán
- 3 evokanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 citrom leve
- só
- bors
Elkészítés:
A padlizsánt parázs felett kezdd el sütni. Amikor a héja már fekete foltos, a belseje pedig egészen puha, vedd le a tűzről. Várd meg, amíg kihűl annyira, hogy kézbe tudd venni, ekkor kapard a húsát turmixgépbe. Add hozzá az olajat, az apróra vágott fokhagymagerezdeket, facsard bele a citromlevet, sózd, borsozd és pépesítsd. Pirítósra kenve vagy zöldségekkel mártogatósnak isteni.
Hasonló módon, csak sült paprikából készül a krémes zakuszka, ami szintén ellenállhatatlan mártogatós.
Villámgyors mártogatós sült paprikából: pirítósra kenve is isteni
A paprika kellemesen füstös íze adja meg a mártogatós karakterét, ezzel a kencével felidézheted a nyarat.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció