A legfinomabb erdélyi padlizsánkrém titka: tűzön pirított zöldségből készítsd

A jó erdélyi padlizsánkrém titka, hogy először parázs felett meg kell pirítani a zöldséget, így kap ugyanis semmihez sem fogható, intenzív ízt.

Erdélyi padlizsánkrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hamisítatlan erdélyi padlizsánkrémhez nem kell sok hozzávaló. Vegyél egy szép, feszes héjú, nem túl nagy padlizsánt, bolondítsd meg kevés fűszerrel, és készen is van. Az igazán finom ízekért ugyanis a parázs felett pirítás felelős.

Erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 padlizsán
  • 3 evokanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 citrom leve
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt parázs felett kezdd el sütni. Amikor a héja már fekete foltos, a belseje pedig egészen puha, vedd le a tűzről. Várd meg, amíg kihűl annyira, hogy kézbe tudd venni, ekkor kapard a húsát turmixgépbe. Add hozzá az olajat, az apróra vágott fokhagymagerezdeket, facsard bele a citromlevet, sózd, borsozd és pépesítsd. Pirítósra kenve vagy zöldségekkel mártogatósnak isteni.

Hasonló módon, csak sült paprikából készül a krémes zakuszka, ami szintén ellenállhatatlan mártogatós.

Villámgyors mártogatós sült paprikából: pirítósra kenve is isteni

A paprika kellemesen füstös íze adja meg a mártogatós karakterét, ezzel a kencével felidézheted a nyarat.

Elolvasom

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük