Filléres erdélyi krumplifasírt: serpenyőben sül ropogósra
Az erdélyi krumplifasírt szaftos húsok mellé vagy önmagában fogyasztva is isteni.
Olcsó és nagyon laktató fogás a ropogósra sült erdélyi krumplifasírt. Az elkészítése a jóféle krumplikrokettre emlékeztet, az alakja azonban nem hengeres, hanem golyókat kell formázni belőle. Hogy pontosan mennyi lisztet vagy zsemlemorzsát igényel, a krumpli fajtájától függ, ezért fokozatosan adagold hozzá.
Erdélyi krumplifasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 2 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és nagyjából húsz perc alatt főzd ki. Ha kész szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A kihűlt krumplit sózd, borsozd, add hozzá a tojást, az aprított petrezselymet, és fokozatosan felváltva annyi lisztet és zsemlemorzsát, hogy jól kezelhető tésztát kapj. Formázz belőlük gombócokat, hempergesd meg őket zsemlemorzsában, és bő forró olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Ha a kérgük megpirult, szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Szaftos marhapörkölt mellé tökéletes köret.
A vajpuha, szaftos marhapörkölt titkai: lábszárból, sok hagymával készítve az igazi
Ne félj az újragondolástól, a klasszikus marhapörkölt receptjén is megéri változtatni egy picit, hogy a végeredmény még finomabb legyen.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció