Omlós, tejszínes, epres tortácskák
Bűnös édesség nyári délutánokra
Egy záporokkal tarkított nyári délután igazán alkalmas arra, hogy valami finom, gyümölcsös desszertet készíts.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Bár elkészítheted mirelit gyümölcsből is ezt az édességet, most, amikor bárhol kaphatsz finom, hazai epret, ne légy rest lemenni a legközelebbi piacra, majd beszerezni!


Bármilyen gyümölccsel jól működik ez a sütemény, kísérletezz bátran!
Tejszínes-epres tortácskák
Hozzávalók:
- 2,5 dl főzőtejszín
- 50 dkg eper
- vaníliaaroma
- cukor
A tésztához:
- 1 tojás
- 1 citrom
- 45 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- vaníliaaroma
Elkészítés ideje:
80 perc
Elkészítés menete:
A vajat és a porcukrot egy mély tálban keverd simára, majd add hozzá a citrom lereszelt héját és a vaníliaaromából egy pár cseppet - tényleg nem kell sok, elég intenzív íze van -, és verd fel a tojást, majd fokozatosan adagold hozzá. A lisztet egy szűrőn átszitálva add a masszához, ügyelj rá, hogy ne legyen csomós. Végy elő két sütőlemezt, azokra tegyél sütőpapírt, majd válaszd ketté a tésztát, nyújtsd negyedujjnyi vastagságúra. Ezután a lemezeken tedd a hűtőbe pár percre. A sütőt melegítsd elő 160 fokra, majd egy alkalmas eszközzel vágj a tésztákból páratlan számú, egyenlő méretű korongot, helyezd kivajazott sütőlemezre, és 15-20 perc alatt süsd őket barnára.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
A korongok közé kerül majd a töltelék, amihez egy tálban a tejszínt és pár csepp vaníliaaromát ízlésednek megfelelő mennyiségű cukorral kell kemény habbá verned, majd az így kapott masszát egy habzsákba töltened. Az első szimpatikus korongra tégy egy adagot a tejszínes krémből, pakolj rá néhány félbe-negyedbe vágott epret, majd helyezd rá a következő lapot, tégy vele ugyanígy, és végül tedd a tetejére a harmadik lapot, majd díszítsd azt is, így lesz kész egy tortácska - ezt ismételd, amíg el nem fogynak az összetevők.
Még több gyümölcsös édesség!
Ha a melegben jólesik némi gyümölcsös finomság, nézz be ötletekért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- cseresznye
- piskóta
Isteni finom cseresznyés piskóta, francia recept alapján

- torta
- sütemény
Könnyű, tejfölkrémes torta gyümölccsel

- eper
- sütemény
Epres-túrós bögrés süti

- eper
- sütemény