Omlós, tejszínes, epres tortácskák
Egy záporokkal tarkított nyári délután igazán alkalmas arra, hogy valami finom, gyümölcsös desszertet készíts.
Bár elkészítheted mirelit gyümölcsből is ezt az édességet, most, amikor bárhol kaphatsz finom, hazai epret, ne légy rest lemenni a legközelebbi piacra, majd beszerezni!
Bármilyen gyümölccsel jól működik ez a sütemény, kísérletezz bátran!
Tejszínes-epres tortácskák
Hozzávalók:
- 2,5 dl főzőtejszín
- 50 dkg eper
- vaníliaaroma
- cukor
A tésztához:
- 1 tojás
- 1 citrom
- 45 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- vaníliaaroma
Elkészítés ideje:
80 perc
Elkészítés menete:
A vajat és a porcukrot egy mély tálban keverd simára, majd add hozzá a citrom lereszelt héját és a vaníliaaromából egy pár cseppet - tényleg nem kell sok, elég intenzív íze van -, és verd fel a tojást, majd fokozatosan adagold hozzá. A lisztet egy szűrőn átszitálva add a masszához, ügyelj rá, hogy ne legyen csomós. Végy elő két sütőlemezt, azokra tegyél sütőpapírt, majd válaszd ketté a tésztát, nyújtsd negyedujjnyi vastagságúra. Ezután a lemezeken tedd a hűtőbe pár percre. A sütőt melegítsd elő 160 fokra, majd egy alkalmas eszközzel vágj a tésztákból páratlan számú, egyenlő méretű korongot, helyezd kivajazott sütőlemezre, és 15-20 perc alatt süsd őket barnára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A korongok közé kerül majd a töltelék, amihez egy tálban a tejszínt és pár csepp vaníliaaromát ízlésednek megfelelő mennyiségű cukorral kell kemény habbá verned, majd az így kapott masszát egy habzsákba töltened. Az első szimpatikus korongra tégy egy adagot a tejszínes krémből, pakolj rá néhány félbe-negyedbe vágott epret, majd helyezd rá a következő lapot, tégy vele ugyanígy, és végül tedd a tetejére a harmadik lapot, majd díszítsd azt is, így lesz kész egy tortácska - ezt ismételd, amíg el nem fogynak az összetevők.
Még több gyümölcsös édesség!
Ha a melegben jólesik némi gyümölcsös finomság, nézz be ötletekért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- cseresznye
- piskóta
Isteni finom cseresznyés piskóta, francia recept alapján
- torta
- sütemény
Könnyű, tejfölkrémes torta gyümölccsel
- eper
- sütemény
Epres-túrós bögrés süti
- eper
- sütemény