Omlós, tejszínes, epres tortácskák
Bűnös édesség nyári délutánokra
Egy záporokkal tarkított nyári délután igazán alkalmas arra, hogy valami finom, gyümölcsös desszertet készíts.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár elkészítheted mirelit gyümölcsből is ezt az édességet, most, amikor bárhol kaphatsz finom, hazai epret, ne légy rest lemenni a legközelebbi piacra, majd beszerezni!

Bármilyen gyümölccsel jól működik ez a sütemény, kísérletezz bátran!

Tejszínes-epres tortácskák

Hozzávalók:

  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 50 dkg eper
  • vaníliaaroma
  • cukor

A tésztához:

  • 1 tojás
  • 1 citrom
  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • vaníliaaroma

Elkészítés ideje:

80 perc

Elkészítés menete:

A vajat és a porcukrot egy mély tálban keverd simára, majd add hozzá a citrom lereszelt héját és a vaníliaaromából egy pár cseppet - tényleg nem kell sok, elég intenzív íze van -, és verd fel a tojást, majd fokozatosan adagold hozzá. A lisztet egy szűrőn átszitálva add a masszához, ügyelj rá, hogy ne legyen csomós. Végy elő két sütőlemezt, azokra tegyél sütőpapírt, majd válaszd ketté a tésztát, nyújtsd negyedujjnyi vastagságúra. Ezután a lemezeken tedd a hűtőbe pár percre. A sütőt melegítsd elő 160 fokra, majd egy alkalmas eszközzel vágj a tésztákból páratlan számú, egyenlő méretű korongot, helyezd kivajazott sütőlemezre, és 15-20 perc alatt süsd őket barnára.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

A korongok közé kerül majd a töltelék, amihez egy tálban a tejszínt és pár csepp vaníliaaromát ízlésednek megfelelő mennyiségű cukorral kell kemény habbá verned, majd az így kapott masszát egy habzsákba töltened. Az első szimpatikus korongra tégy egy adagot a tejszínes krémből, pakolj rá néhány félbe-negyedbe vágott epret, majd helyezd rá a következő lapot, tégy vele ugyanígy, és végül tedd a tetejére a harmadik lapot, majd díszítsd azt is, így lesz kész egy tortácska - ezt ismételd, amíg el nem fogynak az összetevők.

Még több gyümölcsös édesség!

Ha a melegben jólesik némi gyümölcsös finomság, nézz be ötletekért képgalériánkba!

Ezt is szeretjük