Könnyed, krémes, epres tiramisu: hipergyorsan elkészül
Cseréld le a kávét eperre, így is álomfinom lesz a tiramisu! Poharakba rétegezve nagyon étvágygerjesztő.

Az epres tiramisu a késő tavasz és a kora nyár egyik legfinomabb desszertje. Melegebb napokon is kiváló hűsítő, és nagy előnye, hogy nem kell sütni. Kávé helyett epres szószba mártogasd a babapiskótákat. A kényeztető desszert szinte szétomlik a szádban.
Epres tiramisu
Hozzávalók
- 40 dkg mascarpone
- 30 dkg eper
- 20 db babapiskóta
- 8 dkg cukor
- 2.5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Az eperszószhoz
- 20 dkg eper
- 3 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál citromlé
- 0.5 dl víz
Elkészítés:
A szószhoz 20 deka kicsumázott, megmosott epret vágj kisebb darabokra, add hozzá a porcukrot, a citromlevet és a vizet, majd forrald fel. Várd meg, míg kihűl. Addig a tejszínt verd habosra, tedd hozzá a kétféle cukrot, majd részletekben dolgozd hozzá a mascarponét.
Rétegezd a hozzávalókat pohárba. Alulra az epres szószban megforgatott babapiskóta kerül. Arra mehet a gyümölcs, majd egy adag mascarponés krém. Folytasd addig a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, és jól behűtve kínáld.
Az eper a morzsasütit is feldobja. Az édes gyümölcs szinte lekvárrá sül.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció