Illatos, légies epres piskótatorta: a klasszikus édesség tavaszi változata
Nagyon finom az egyszerű piskótatorta, ha eperrel dobod fel.

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Az epres piskótatorta elkészítésében nincs semmi ördöngösség: vegyél ugyanannyi kanál lisztet és cukrot, mint ahány tojást, a fehérjét habosítsd fel, adagold bele a többi hozzávalót, majd ízesítsd tetszésed szerint. Ez a finom tavaszi változat sok-sok eperrel is csak azt bizonyítja, hogy néha a legegyszerűbb ötletek működnek a legjobban.
Epres piskótatorta
Hozzávalók 8 szelethez
- 40 dkg eper
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj nagyon kemény habot, majd adagold bele kanalanként a cukrot, és így verd tovább egészen fényesre. Add hozzá egyenként a tojássárgákat, majd szitáld bele a lisztet is, de ekkor már ne robotgéppel, csak fakanállal keverd. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tortaformában. Az epreket szabadítsd meg a leveleiktől, mosd meg és darabold fel őket, majd a gyümölcsszeleteket oszd el a tészta tetején. 170 fokos sütőben süsd nagyjából fél órát, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
Eperből francia módra tejpitét is készíthetsz, ami szintén mennyei édesség.
Még több recept