Illatos, légies epres piskótatorta: a klasszikus édesség tavaszi változata
Nagyon finom az egyszerű piskótatorta, ha eperrel dobod fel.

Az epres piskótatorta elkészítésében nincs semmi ördöngösség: vegyél ugyanannyi kanál lisztet és cukrot, mint ahány tojást, a fehérjét habosítsd fel, adagold bele a többi hozzávalót, majd ízesítsd tetszésed szerint. Ez a finom tavaszi változat sok-sok eperrel is csak azt bizonyítja, hogy néha a legegyszerűbb ötletek működnek a legjobban.
Epres piskótatorta
Hozzávalók 8 szelethez
- 40 dkg eper
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj nagyon kemény habot, majd adagold bele kanalanként a cukrot, és így verd tovább egészen fényesre. Add hozzá egyenként a tojássárgákat, majd szitáld bele a lisztet is, de ekkor már ne robotgéppel, csak fakanállal keverd. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tortaformában. Az epreket szabadítsd meg a leveleiktől, mosd meg és darabold fel őket, majd a gyümölcsszeleteket oszd el a tészta tetején. 170 fokos sütőben süsd nagyjából fél órát, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
Eperből francia módra tejpitét is készíthetsz, ami szintén mennyei édesség.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept