Mennyei epres piskóta tortaformában: így lesz magas a tészta
Piskótát sütni nem nagy dolog, néhány praktikával azonban még ellenállhatatlanabb lesz az epres süti.

epres-piskota-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most az egyszerű piskótába is kívánkozik eper. Ha nem akarod a véletlenre bízni, használj sütőport, hogy a gyümölcs ne húzza le a tésztát. Ehhez a változathoz négy tojás is elég, mert a víz sülés közben gőzzé alakul, így megemeli a piskótát. Még ellenállhatatlanabbá teheted vaníliaöntettel, fagyival, vagy szórd meg porcukorral. 

Epres piskóta tortaformában

Hozzávalók:

  • 35 dkg eper
  • 18 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a sárgákat keverd ki alaposan a kétféle cukorral, majd kanalanként add hozzá a hideg vizet. A fehérjét a csipet sóval verd kemény habbá. A sütőporos liszttel felváltva forgasd a tojássárgához, és spatulával dolgozd egynemű a tésztát. Vigyázz, hogy ne törd össze a habot.

Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába, a tetejére szórd az epret, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 30 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzd ki, biztosan átsült. 
A vajas, omlós pitébe is tökéletes az eper. Ráadásul kétféle formában is belekerülhet a piros gyümölcs. 

Ezt is szeretjük