Mennyei epres piskóta tortaformában: így lesz magas a tészta
Piskótát sütni nem nagy dolog, néhány praktikával azonban még ellenállhatatlanabb lesz az epres süti.
Most az egyszerű piskótába is kívánkozik eper. Ha nem akarod a véletlenre bízni, használj sütőport, hogy a gyümölcs ne húzza le a tésztát. Ehhez a változathoz négy tojás is elég, mert a víz sülés közben gőzzé alakul, így megemeli a piskótát. Még ellenállhatatlanabbá teheted vaníliaöntettel, fagyival, vagy szórd meg porcukorral.
Epres piskóta tortaformában
Hozzávalók
- 35 dkg eper
- 18 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 4 db tojás
- 4 evőkanál hideg víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a sárgákat keverd ki alaposan a kétféle cukorral, majd kanalanként add hozzá a hideg vizet. A fehérjét a csipet sóval verd kemény habbá. A sütőporos liszttel felváltva forgasd a tojássárgához, és spatulával dolgozd egynemű a tésztát. Vigyázz, hogy ne törd össze a habot.
Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába, a tetejére szórd az epret, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 30 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzd ki, biztosan átsült.
A vajas, omlós pitébe is tökéletes az eper. Ráadásul kétféle formában is belekerülhet a piros gyümölcs.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept