Remegős panna cotta eperrel és mentával: a könnyű édesség hűtőben áll össze

Az olasz tejszínes pohárkrém, a panna cotta eperöntettel készítve igazi frissítő tavaszi édesség.

epres panna cotta
beauty and style
Top olvasott cikkek

A panna cotta eperrel és mentával készítve ellenállhatatlanul finom desszert. Jön a nyár, ezért érdemes az alapreceptet is megtanulnod, hogy utána tetszésed szerint variálhasd különböző gyümölcsökkel és öntetekkel.

Epres panna cotta

Hozzávalók 4 adaghoz

A tejszínes alaphoz

  • 5 dkg zselatinlap
  • 3 dkg cukor
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 vaníliarúd

Az eperöntethez

  • 40 dkg eper
  • 3 mentalevél + a díszítéshez
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Először az alapot készítsd el. A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, dobd bele a héját is, és főzd össze. Ha kész, húzd le a tűzről. A zselatint kevés vízben oldd fel néhány perc alatt, hogy megduzzadjon, ekkor tűzön melegítsd fel, és öntsd a tejes alaphoz. Az így kapott keveréket oszd el poharakban, és tedd a hűtőbe hat órára, amíg megdermed. Az öntethez az epret mosd meg, darabold fel, és tedd egy lábosba. Hintsd meg a cukorral és a citromlével, add hozzá az apróra vágott mentaleveleket, és forrald fel. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Tálaláskor ezzel az öntettel locsold meg a megdermedt panna cottát, és díszítsd még néhány szép mentalevéllel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük