Pihe-puha epres, mascarponés csiga: így a kelt tészta is tökéletes lesz
Ne mindig kakaós csigát süss, ilyenkor sokkal jobban esik a mascarponés, epres desszert!

epres-mascarpones-tekercs
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Rugalmatlanná, szárazzá válhat a bőröd a klímától, ha nem figyelsz: 6 tipp, mit tehetsz ellene »

Ezekért az ékszerekért bolondultak a nők a 80-as években, és most újra divatosak: fülbevalók gyöngyöstől a neonig »

Néhány trükk, amitől elbűvölően nőies a fonott frizura: rövid hajból éppúgy mutatós »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi foszlós kelt tésztából készülő csiga felülmúlhatatlan. Nem bánod meg, ha a tölteléken variálsz, hisz mascarponéval és eperrel fantasztikus lesz. Ha nincs sok gyakorlatod, ehhez akkor is bátran fogj hozzá. Néhány szabály betartásával biztosan sikerülni fog. Az illata már messziről elcsábít, ha pedig beleharapsz, a rabja leszel.

Epres, mascarponés csiga

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál cukor

A töltelékhez

  • 25 dkg eper
  • 20 dkg mascaporne
  • 2 evőkanál joghurt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A kenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy evőkanál kristálycukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel körülbelül 10 perc alatt, azaz várd meg, míg jól megemelkedik.

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá az olvasztott vajat, a felfutott élesztő, és dolgozd össze. Mehet hozzá még egy tojás, majd dagaszd a tésztát addig, amíg hólyagos nem lesz. Takard le, és meleg helyen keleszd körülbelül 40 perc alatt a duplájára.

Közben készítsd el a tölteléket. A mascarponét keverd ki jól a joghurttal, a kétféle cukorral.   
Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, kend meg a mascarponéval, rakd rá a megmosott, lecsepegtetett epreket, és tekerd fel jó szorosan, mint a bejglit. Vágd fel ujjnyi vastag tekercsekre, majd sorakoztasd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól viszonylag nagyobb távolságra, mert sülés közben jól megnőnek. Keleszd még 15-20 percig, kend meg a felvert tojással, majd told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
A pillekönnyű piskótatekercsben is nagyon jó együtt a mascarpone és az eper. Nagy eséllyel a kedvenced lesz.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük