Puha, epres kókuszkocka piskótából - Ezzel a töltelékkel még csábítóbb
A kókuszkocka örök kedvenc, itt a tavaszi, epres változat.

Puha, epres kókuszkocka piskótából - Ezzel a töltelékkel még csábítóbb
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

A 17 legszexisebb alakjavító hálóing a nászéjszakára, amiben nem aludni akarsz »

Emlékszel a csíkos papucsra? Most vagányabbat mutatunk »

Így mentsd a helyzetet, ha átizzadtad a ruhád: hasznos trükkök, melyekről minden nőnek tudnia kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Megújult a kókuszkocka, és ennek a változásnak minden eperrajongó örülni fog. Az alapja a puha, vizes piskóta, amit nem lehet elrontani, a máz és a töltelék pedig isteni, könnyen elkészíthető epres szósz. Bár kiadós, ebből is érdemes duplázni, hisz képtelenség abbahagyni.

Hozzávalók 30 darabhoz:

Piskótához

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 4 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Mázhoz

  • 50 dkg eper
  • 20 dkg cukor

Forgatáshoz

  • 1 csomag kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját dolgozd habosra a cukorral. Rakd hozzá a citrom reszelt héjat, a vaníliát, majd kanalanként a forró vizet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd a sütőporral vegyített liszttel felváltva, több részletben forgasd a tojásos masszához. Egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 20 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütő ajtaját. Amikor a tészta elválik az edény szélétől, és szép aranybarna, biztos, hogy elkészült.
 

Az epreket mosd meg jó alaposan, csumázd ki, pépesítsd botmixerrel, és keverd hozzá a cukrot. Öntsd a masszát egy lábosba, és kis lángon főzd két-három percig. A kihűlt piskótát előbb vágd ketté, és kend meg az epres szósszal. Kockázd fel, és mártsd minden oldalát egy pillanatra az epres mázba. Hempergesd meg a kókuszreszelékben, és pihentesd legalább két-három órán át a hűtőben.

Ezt is szeretjük