Kefires, epres kevert süti: olyan puha és könnyű, mint a piskóta
Végre itt az epres sütik szezonja! Süss is gyorsan egy kiadós, kefires kevertet!

Kefires, epres kevert süti: olyan puha és könnyű, mint a piskóta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az eper önmagában és sütiben is megunhatatlan. Kezdd az idényt egy isteni kevert édességgel! Ennek nagy előnye, hogy csupa egyszerű, otthon is fellelhető hozzávalóból készül. Méricskélni sem kell, elég hozzá a kefires pohár.

Epres kevert süti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 2 bögre liszt
  • 2 db tojás
  • 1.5 bögre eper
  • 1.5 bögre kefir
  • 1 bögre cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, és keverd hozzá a sütőport. Egy másik edényben habosítsd a tojást a cukorral, majd add hozzá az olajat, a kefirt, és jól dolgozd össze a lisztes keverékkel. Az epret alaposan mosd meg, a nagyobb szemeket ketté is vághatod.
 

Öntsd a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és a tetejét rakd ki eperrel. Egyengesd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 25 percig. Tűpróbával teszteld! Ha a tésztába szúrt fogvájó vagy tű nem lesz ragacsos, biztos, hogy elkészült. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel. Kínáld tejszínnel, gyümölcsöntettel!

Ezt is szeretjük