Kefires, epres kevert süti: olyan puha és könnyű, mint a piskóta
Végre itt az epres sütik szezonja! Süss is gyorsan egy kiadós, kefires kevertet!
![Epres kevert süti](https://kep.index.hu/1/0/1989/19895/198950/19895021_904e7e10deda0a7c6512da2f2d298689_wm.jpg)
Az eper önmagában és sütiben is megunhatatlan. Kezdd az idényt egy isteni kevert édességgel! Ennek nagy előnye, hogy csupa egyszerű, otthon is fellelhető hozzávalóból készül. Méricskélni sem kell, elég hozzá a kefires pohár.
Epres kevert süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 2 bögre liszt
- 2 db tojás
- 1.5 bögre eper
- 1.5 bögre kefir
- 1 bögre cukor
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Szitáld a lisztet egy tálba, és keverd hozzá a sütőport. Egy másik edényben habosítsd a tojást a cukorral, majd add hozzá az olajat, a kefirt, és jól dolgozd össze a lisztes keverékkel. Az epret alaposan mosd meg, a nagyobb szemeket ketté is vághatod.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és a tetejét rakd ki eperrel. Egyengesd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 25 percig. Tűpróbával teszteld! Ha a tésztába szúrt fogvájó vagy tű nem lesz ragacsos, biztos, hogy elkészült. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel. Kínáld tejszínnel, gyümölcsöntettel!
![](https://kep.index.hu/1/0/1989/19893/198939/19893937_e2e68a57bb76e47db07beed99fc4ae08_wm.jpg)
Még több recept