Kefires, epres kevert süti: olyan puha és könnyű, mint a piskóta
Végre itt az epres sütik szezonja! Süss is gyorsan egy kiadós, kefires kevertet!

Kefires, epres kevert süti: olyan puha és könnyű, mint a piskóta
Ez is érdekelhet

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Le az impulzusvásárlással! Válts át online-ra (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

beauty and style

Ennél gyönyörűbb szőkét még nem láttunk: 2020-ban visszatérnek a skandináv árnyalatok »

3 dolog, amit ha megtanulsz a bőrödről, rengeteg pénzt spórolhatsz – Szakértők tippjei »

Az 50 éves Jennifer Lopez annyira dögös, hogy szinte alig lehet észrevenni mellette a 24 éves Kenadall Jennert »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eper önmagában és sütiben is megunhatatlan. Kezdd az idényt egy isteni kevert édességgel! Ennek nagy előnye, hogy csupa egyszerű, otthon is fellelhető hozzávalóból készül. Méricskélni sem kell, elég hozzá a kefires pohár.

Epres kevert süti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 2 bögre liszt
  • 2 db tojás
  • 1.5 bögre eper
  • 1.5 bögre kefir
  • 1 bögre cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, és keverd hozzá a sütőport. Egy másik edényben habosítsd a tojást a cukorral, majd add hozzá az olajat, a kefirt, és jól dolgozd össze a lisztes keverékkel. Az epret alaposan mosd meg, a nagyobb szemeket ketté is vághatod.
 

Öntsd a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és a tetejét rakd ki eperrel. Egyengesd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 25 percig. Tűpróbával teszteld! Ha a tésztába szúrt fogvájó vagy tű nem lesz ragacsos, biztos, hogy elkészült. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel. Kínáld tejszínnel, gyümölcsöntettel!

Ezt is szeretjük