3 hozzávalós epres jégkrém - Egyszerű, és nincs benne semmi adalékanyag

A joghurtos, epres jégkrém alig tartalmaz cukrot, mégis isteni!

Epres jégkrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fagylaltgép és mindenféle macera nélkül is fantasztikus jégkrémet készíthetsz. Nem bonyolultabb, mint összedobni egy turmixot. Csak pár perc munka, és mindenki örülni fog a végeredménynek. 

Az édességbe kerülő cukor mennyisége az ízlésedtől és az eper édességétől függően változhat. Még menőbb, ha jégkrémformákban vagy vicces, esetleg dekoratív tálkákban, pohárkákban fagyasztod le. 

Epres jégkrém

  • 20 dkg eper
  • 1 dl joghurt
  • 2 evőkanál cukor

Az epret csumázd ki, mosd meg jó alaposan, majd tedd egy turmixgépbe. Rakd hozzá a joghurtot és a cukrot. Turmixgép híján botmixerrel is összedolgozhatod. Ha elég selymes, rakd jégkrémformákba. Ha nincs, öntsd a masszát kisebb joghurtos poharakba, és mindegyik közepébe szúrj pálcikát.

Tedd a mélyhűtőbe legalább négy órára, hogy megszilárduljon. Hogy még teljesebb legyen az élvezet, vond be a jégkrémet olvasztott ét- vagy fehér csokival. Ha kiveszed a fagyasztóból, a formákat rakd forró vízbe, hogy könnyedén le tudd venni a kész jégkrémről.

Ezt is szeretjük