3 hozzávalós epres jégkrém - Egyszerű, és nincs benne semmi adalékanyag
A joghurtos, epres jégkrém alig tartalmaz cukrot, mégis isteni!
Fagylaltgép és mindenféle macera nélkül is fantasztikus jégkrémet készíthetsz. Nem bonyolultabb, mint összedobni egy turmixot. Csak pár perc munka, és mindenki örülni fog a végeredménynek.
Az édességbe kerülő cukor mennyisége az ízlésedtől és az eper édességétől függően változhat. Még menőbb, ha jégkrémformákban vagy vicces, esetleg dekoratív tálkákban, pohárkákban fagyasztod le.
Epres jégkrém
-
20 dkg eper
-
1 dl joghurt
-
2 evőkanál cukor
Az epret csumázd ki, mosd meg jó alaposan, majd tedd egy turmixgépbe. Rakd hozzá a joghurtot és a cukrot. Turmixgép híján botmixerrel is összedolgozhatod. Ha elég selymes, rakd jégkrémformákba. Ha nincs, öntsd a masszát kisebb joghurtos poharakba, és mindegyik közepébe szúrj pálcikát.
Tedd a mélyhűtőbe legalább négy órára, hogy megszilárduljon. Hogy még teljesebb legyen az élvezet, vond be a jégkrémet olvasztott ét- vagy fehér csokival. Ha kiveszed a fagyasztóból, a formákat rakd forró vízbe, hogy könnyedén le tudd venni a kész jégkrémről.