Omlós epres-csokis mini piték selymes krémmel

Amilyen szemkápráztatóak a csokis-epres piték, olyan finomak.

csokis-epres-mini-pitek
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nyár, akkor gyümölcsös pite minden mennyiségben. Ne ragadj le a hagyományos változatnál, készíts az omlós tésztából kis kosárkákat. Ne keseredj el, ha nincs mini piteformád, vesd be a muffinsütőt.

A krémet ne helyettesítsd pudinggal, főzd meg inkább saját magad. Az epres-csokis mini pitékre pisztáciát, mandulát is szórhatsz. Amíg nem próbálod ki, el sem hiszed, milyen egyszerű sütemény.

Epres-csokis mini piték

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A krémhez

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg csoki
  • 1 l tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál finomliszt

A tetejére

  • 40 dkg eper

 Elkészítés ideje: 1 óra

A tésztához a lisztet morzsold el a darabokra vágott vajjal, majd keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, végül pedig a tojássárgát. Jól gyúrd össze. Amikor a tészta összeáll és szép fényes, formázz belőle egy cipót. Tedd át egy tálba, takard le, és rakd a hűtőbe legalább fél órára.

Pihentetést követően, lisztezett felületen nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, és igazgasd a piteformákba. Süsd meg 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt. Ha a pite elkezd barnulni, vedd ki a sütőből.

Amíg a tészta hűl, készítsd el a krémet. Öntsd a tejet egy lábosba, majd rakd hozzá a kakaót, a darabokra vágott csokit, a cukrot és a lisztet. Dolgozd csomómentesre, és kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ha kész, húzd le a tűzről, hűtsd langyosra, és rakd hozzá a vajat is. A krémet töltsd a kosárkákba, és szórd meg darabokra vágott eperrel. Tálalásig tedd a hűtőbe.  

Ezt is szeretjük