Fantasztikus, házi eperzselé: ezt add gyermekednek gumicukor helyett
Ha formában készíted az eperzselét, pont olyan lesz, mint a gumicukor, csak nincs benne mesterséges színezék és adalékanyag.

eperzsele-receptje
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Otthon is készíthetsz olyan gumicukrot, amiért odalesznek kicsik és nagyok. Ráadásul ebben biztos, hogy van gyümölcs, viszont sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a bolti. Ha igazán egészséges verziót adnál a családnak, a cukrot helyettesítsd alternatív édesítőkkel! A külseje igazán változatos lehet, öntheted a masszát szilikonformába, de jégkockatartóba is.

Eperzselé receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál zselatin
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg, és turmixold össze, majd a vízzel, a cukorral és a citromlével együtt tedd fel melegedni. Mikor már majdnem forr, rakd hozzá a hideg vízben feloldott zselatint. Közepes lángon, kevergetve hevítsd forráspontig. Arra ügyelj, hogy ne forrjon, mert akkor a zselatin elveszíti zselésítő hatását. Ha zavarnak a magok, egy kis lyukú szitán passzírozd át.  

Öntsd a masszát tetszőleges formába. Célszerű olyat választani, amiből könnyen kifordítható. Rakd hűtőbe legalább egy-két órára, hogy gyorsabban dermedjen.
A mályvacukrot is elkészítheted saját magad. Szabadtéri sütögetésre is kiváló. 

Ezt is szeretjük