Fantasztikus, házi eperzselé: ezt add gyermekednek gumicukor helyett
Ha formában készíted az eperzselét, pont olyan lesz, mint a gumicukor, csak nincs benne mesterséges színezék és adalékanyag.

eperzsele-receptje
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Otthon is készíthetsz olyan gumicukrot, amiért odalesznek kicsik és nagyok. Ráadásul ebben biztos, hogy van gyümölcs, viszont sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a bolti. Ha igazán egészséges verziót adnál a családnak, a cukrot helyettesítsd alternatív édesítőkkel! A külseje igazán változatos lehet, öntheted a masszát szilikonformába, de jégkockatartóba is.

Eperzselé receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál zselatin
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg, és turmixold össze, majd a vízzel, a cukorral és a citromlével együtt tedd fel melegedni. Mikor már majdnem forr, rakd hozzá a hideg vízben feloldott zselatint. Közepes lángon, kevergetve hevítsd forráspontig. Arra ügyelj, hogy ne forrjon, mert akkor a zselatin elveszíti zselésítő hatását. Ha zavarnak a magok, egy kis lyukú szitán passzírozd át.  

Öntsd a masszát tetszőleges formába. Célszerű olyat választani, amiből könnyen kifordítható. Rakd hűtőbe legalább egy-két órára, hogy gyorsabban dermedjen.
A mályvacukrot is elkészítheted saját magad. Szabadtéri sütögetésre is kiváló. 

Ezt is szeretjük