Békebeli piskótatekercs friss eperlekvárral: így nem tudod elrontani a tésztát
A piskótatekercs igazi klasszikus, amit nem ördöngösség elkészíteni. Most frissen főzött eperlekvárral is megtöltheted.
A piskótatekercs készítése nem túl bonyolult, mégis igényel egy kis odafigyelést. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy nem sikerül, túl lapos lesz, összeesik, vagy a feltekerésnél törik, reped. Érdemes a tésztába vizet is keverni, ugyanis az gőzzé alakul, magasabbra fújja a tésztát, így a tekercs vastagabb lesz. Befőzési szezonban variáld a tölteléket, házi eperlekvárral nincs párja.
Eperlekváros piskótatekercs
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál víz
- 1 csipet só
- eperlekvár
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, majd a cukorral verd kemény habbá körülbelül 10 perc alatt. Keverd hozzá a vizet, a csipet sót és a lisztet. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 15 perc alatt aranysárgára. A tepsiből kivéve a piskótáról húzd le a papírt, és porcukorral meghintett konyharuhával szorosan tekerd fel.
Amikor a tészta kihűl, csavard le, majd házi eperlekvárral töltsd meg, és ismét tekerd fel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és szeleteld fel.
A málnás, citromos piskótával is bárkit elkápráztathatsz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció