Békebeli piskótatekercs friss eperlekvárral: így nem tudod elrontani a tésztát

A piskótatekercs igazi klasszikus, amit nem ördöngösség elkészíteni. Most frissen főzött eperlekvárral is megtöltheted.

Eperlekváros piskótatekercs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A piskótatekercs készítése nem túl bonyolult, mégis igényel egy kis odafigyelést. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy nem sikerül, túl lapos lesz, összeesik, vagy a feltekerésnél törik, reped. Érdemes a tésztába vizet is keverni, ugyanis az gőzzé alakul, magasabbra fújja a tésztát, így a tekercs vastagabb lesz. Befőzési szezonban variáld a tölteléket, házi eperlekvárral nincs párja. 

Eperlekváros piskótatekercs

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csipet
  • eperlekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd a cukorral verd kemény habbá körülbelül 10 perc alatt. Keverd hozzá a vizet, a csipet sót és a lisztet. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 15 perc alatt aranysárgára. A tepsiből kivéve a piskótáról húzd le a papírt, és porcukorral meghintett konyharuhával szorosan tekerd fel.
Amikor a tészta kihűl, csavard le, majd házi eperlekvárral töltsd meg, és ismét tekerd fel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és szeleteld fel.
A málnás, citromos piskótával is bárkit elkápráztathatsz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük