Egytepsis zöldborsós-gombás tészta krémes mártásban: villámgyorsan az asztalon lesz

Ha hamar szeretnél valami finomat az asztalra varázsolni, ami után mosogatni sem kell túl sokat, ezt a zölborsós-gombás tésztát neked találták ki.

borsos-gombas teszta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldborsós-gombás tészta szezontól és a kedvedtől függően akár más összeállításban is készülhet. A lényege a zöldség, az illatos gomba és sűrű, tejszínes szósz. Lehetőleg magas zsírtartalmú habtejszínt válassz hozzá, attól lesz jó krémes.

Egytepsis zöldborsós-gombás tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg farfalle (vagy más száraztészta)
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 hagyma
  • 1 dl habtejszín
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és egy nagy lábosban vagy tepsiben olajon párold üvegesre. A gombát addig szeleteld fel. Amikor a hagyma már puha, add hozzá a gombát, a borsót, a nyers tésztát, ízesítsd oregánóval, kakukkfűvel, Cayenne-borssal, sóval és borssal, és öntsd fel bő egy liter vízzel. Nagy lángon forrald fel, majd vedd a hőt közepesre, és fedő nélkül főzd nagyjából tíz percig, amíg a tészta megpuhul, és a vizet nagyjából magába szívja. Ekkor öntsd fel tejszínnel, és keverd el a reszelt sajt felével. Forralj rajta egyet, és tálalhatod. A reszelt sajt másik felét a tányérokon szórd rá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük