Egytepsis zöldborsós-gombás tészta krémes mártásban: villámgyorsan az asztalon lesz
Ha hamar szeretnél valami finomat az asztalra varázsolni, ami után mosogatni sem kell túl sokat, ezt a zölborsós-gombás tésztát neked találták ki.

borsos-gombas teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zöldborsós-gombás tészta szezontól és a kedvedtől függően akár más összeállításban is készülhet. A lényege a zöldség, az illatos gomba és sűrű, tejszínes szósz. Lehetőleg magas zsírtartalmú habtejszínt válassz hozzá, attól lesz jó krémes.

Egytepsis zöldborsós-gombás tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg farfalle (vagy más száraztészta)
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 hagyma
  • 1 dl habtejszín
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és egy nagy lábosban vagy tepsiben olajon párold üvegesre. A gombát addig szeleteld fel. Amikor a hagyma már puha, add hozzá a gombát, a borsót, a nyers tésztát, ízesítsd oregánóval, kakukkfűvel, Cayenne-borssal, sóval és borssal, és öntsd fel bő egy liter vízzel. Nagy lángon forrald fel, majd vedd a hőt közepesre, és fedő nélkül főzd nagyjából tíz percig, amíg a tészta megpuhul, és a vizet nagyjából magába szívja. Ekkor öntsd fel tejszínnel, és keverd el a reszelt sajt felével. Forralj rajta egyet, és tálalhatod. A reszelt sajt másik felét a tányérokon szórd rá.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük