Egytepsis zöldborsós-gombás tészta krémes mártásban: villámgyorsan az asztalon lesz
Ha hamar szeretnél valami finomat az asztalra varázsolni, ami után mosogatni sem kell túl sokat, ezt a zölborsós-gombás tésztát neked találták ki.
A zöldborsós-gombás tészta szezontól és a kedvedtől függően akár más összeállításban is készülhet. A lényege a zöldség, az illatos gomba és sűrű, tejszínes szósz. Lehetőleg magas zsírtartalmú habtejszínt válassz hozzá, attól lesz jó krémes.
Egytepsis zöldborsós-gombás tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg farfalle (vagy más száraztészta)
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 hagyma
- 1 dl habtejszín
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 mokkáskanál cayenne-bors
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, és egy nagy lábosban vagy tepsiben olajon párold üvegesre. A gombát addig szeleteld fel. Amikor a hagyma már puha, add hozzá a gombát, a borsót, a nyers tésztát, ízesítsd oregánóval, kakukkfűvel, Cayenne-borssal, sóval és borssal, és öntsd fel bő egy liter vízzel. Nagy lángon forrald fel, majd vedd a hőt közepesre, és fedő nélkül főzd nagyjából tíz percig, amíg a tészta megpuhul, és a vizet nagyjából magába szívja. Ekkor öntsd fel tejszínnel, és keverd el a reszelt sajt felével. Forralj rajta egyet, és tálalhatod. A reszelt sajt másik felét a tányérokon szórd rá.
A gombás szósz a házi gnocchit is megkoronázza.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept