Egyszerű sült csirke citromos-bazsalikomos páccal
Finom mediterrán különlegesség, ami feldobhatja a hideg novembert. Vasárnapi ebédnek pont ideális.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkehús, mivel nincs jellegzetes vagy erős íze, jól kombinálható a legtöbb fűszerrel, sőt, gyümölccsel is.

Ez a mediterrán változat egy kis napfényt csempész a hideg novemberi vasárnapba, próbáld ki.

Citromos-bazsalikomos csirke

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál bazsalikomlevél
  • olívaolaj
  • só, bors

A csirkemelleket vágd félbe középen, a citrom héját reszeld le. A bazsalikomleveleket vágd finomra, a fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd sózd meg. Keverd össze a citrom levét, lereszelt héját, a fokhagymát, a borsot, az olajat és a bazsalikomot.

Tedd a pácba a csirkemelleket, majd hagyd pácolódni egy órát a hűtőben. Egy tűzálló tálba fektesd a csirkemelleket, és süsd meg őket előmelegített sütőben.

Ezt is szeretjük