Egyszerű sült csirke citromos-bazsalikomos páccal
Finom mediterrán különlegesség, ami feldobhatja a hideg novembert. Vasárnapi ebédnek pont ideális.
A csirkehús, mivel nincs jellegzetes vagy erős íze, jól kombinálható a legtöbb fűszerrel, sőt, gyümölccsel is.
Ez a mediterrán változat egy kis napfényt csempész a hideg novemberi vasárnapba, próbáld ki.
Citromos-bazsalikomos csirke
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 1 citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál bazsalikomlevél
- olívaolaj
- só, bors
A csirkemelleket vágd félbe középen, a citrom héját reszeld le. A bazsalikomleveleket vágd finomra, a fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd sózd meg. Keverd össze a citrom levét, lereszelt héját, a fokhagymát, a borsot, az olajat és a bazsalikomot.
Tedd a pácba a csirkemelleket, majd hagyd pácolódni egy órát a hűtőben. Egy tűzálló tálba fektesd a csirkemelleket, és süsd meg őket előmelegített sütőben.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- lecsó
Puha lecsós marhaszelet: szinte szétolvad a szádban
- bacon
- húsételek