Krémes spenótos lasagne

Tavaszi kedvenc

Olaszországról a borok és a szép tájak mellett a tésztaételek jutnak egyből az ember eszébe, többek közt a mindig nagyon finom lasagne.

Ha valami különlegeset szeretnél készíteni, de kevés időd van rá, tedd azt, amit az olasz háziasszonyok tennének hasonló esetben, készíts egy finom lasagnét!

Ez a fajta rakott tészta azért is jó választás, mert nagyon könnyen variálható, így ízlés szerint bármivel feldobhatod.

Spenótos lasagne

Hozzávalók: 

  • 40 dkg spenót
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 15 dkg Pannónia sajt
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítési ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát vágd kockára, majd pirítsd üvegesre, ha ezzel megvagy, add hozzá a spenótot, némi sót hozzáadva párold, amíg fogyasztható nem lesz. A krémsajtot és a tejfölt keverd össze, majd a fűszereket hozzáadva lassú tűzön olvaszd meg, amíg krémes szószt nem kapsz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezek után keress egy arra alkalmas tálat, és rétegesen rakd le a megfőzött tésztát, rá a sajtszószt, arra a spenótot, és ezt ismételd, amíg elég réteget nem kapsz. A 200 fokra előmelegített sütőbe tedd be a kapott elegyet, miután megszórtad némi sajttal, ha összeállt, tálalhatod.

Még több olaszos recept

Ha kipróbálnál több mediterrán fogást, meríts ötletet képgalériánkból.

A legfinomabb olasz ételek receptjei

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük