Omlós, ínycsiklandó egyensúlytészta szilvával
Az egyensúlytészta szilvával megédesíti a hétköznapokat.
Most könnyen hozzájuthatsz az egészséges és olcsó szilvához, használd fel minél többször sütéskor is. Az egyensúlytészta szilvával bármikor elkészíthető. Fél óra alatt mennyei illat teríti be a lakást.
Egyensúlytészta szilvával
Hozzávalók 16 szelethez
- 50 dkg szilva
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 5 tojás
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. Tedd egy nagy tálba a fehérjét, és egy csipet sóval verd kemény habbá. Egy másik tálban a vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet vegyítsd a sütőporral és egy teáskanál fahéjjal, majd a fehérjehabbal felváltva dolgozd a tojássárgás masszába. Addig keverd, amíg a tészta homogén lesz.
Egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a masszát. A tetejére rakd a szilvát. A fahéjat keverd el a porcukorral, és szórd meg vele a gyümölcsöt. Tedd a tésztát előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd meg. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy éles kést vagy egy hústűt a sütibe, és, ha nem marad rajta semmi, ki is veheted a tésztát. Hagyd a tepsiben kihűlni, végül porcukorral szórd meg.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept