Omlós, ínycsiklandó egyensúlytészta szilvával
Nem kell sokat méricskélned
Az egyensúlytészta szilvával megédesíti a hétköznapokat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most könnyen hozzájuthatsz az egészséges és olcsó szilvához, használd fel minél többször sütéskor is. Az egyensúlytészta szilvával bármikor elkészíthető. Fél óra alatt mennyei illat teríti be a lakást.

Egyensúlytészta szilvával

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 50 dkg szilva
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. Tedd egy nagy tálba a fehérjét, és egy csipet sóval verd kemény habbá. Egy másik tálban a vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet vegyítsd a sütőporral és egy teáskanál fahéjjal, majd a fehérjehabbal felváltva dolgozd a tojássárgás masszába. Addig keverd, amíg a tészta homogén lesz.

Egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a masszát. A tetejére rakd a szilvát. A fahéjat keverd el a porcukorral, és szórd meg vele a gyümölcsöt. Tedd a tésztát előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd meg. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy éles kést vagy egy hústűt a sütibe, és, ha nem marad rajta semmi, ki is veheted a tésztát. Hagyd a tepsiben kihűlni, végül porcukorral szórd meg. 

Ezt is szeretjük